Het Franse modehuis Sonia Rykiel heeft tegenover de Franse Vogue het vertrek van creatief directeur Julie de Libran bevestigd. De Libran werd in mei 2014 aangesteld. Haar eerst collectie voor het modehuis werd getoond op Paris Fashion Week lente /zomer 2015.

De Libran was in haar functie verantwoordelijk voor alle Sonia Rykiel-collecties, de tweede lijn Sonia by Sonia Rykiel en de accessoires-, kinder- en interieurcollecties van het huis. Ze nam in 2014 het stokje over van Canadese ontwerper Geraldo de Conceiçao, die het Franse modehuis na drie seizoenen verliet.

De Libran werkte eerder bij Gianfranco Ferré, Versace, Prada en Louis Vuitton. De laatst show van de Frans-Amerikaanse ontwerper voor Sonia Rykiel was op 29 september 2018. Sonia Rykiel showde niet voor de herfst/ winter 2018/2019-shows.

De voormalig creatief directeur verklaart tegenover Business of Fashion dat het modehuis het vertrek zonder haar medewerking heeft aangekondigd. Dit wordt door het modehuis tegenover de modenieuwssite ontkend.

Het modehuis heeft nog geen opvolger aangekondigd.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN