• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Davide Renne nieuwe creatief directeur Moschino

Davide Renne nieuwe creatief directeur Moschino

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Davide Renne Credits: Moschino

Vier weken nadat Massimo Ferretti, voorzitter van Aeffe SpA, aankondigde snel de nieuwe creatief directeur bekend te maken, wordt vandaag de naam van de nieuwe creatieveling onthuld: Davide Renne. De nieuwe creatief directeur treedt per 1 november 2023 in dienst, zo wordt bekendgemaakt in een persbericht.

Renne rapporteert in zijn functie rechtstreeks aan Ferretti en zal zijn eerste herfst/winter-collectie tonen op de Milan Fashion Week in februari 2024.

Ferretti: “Vandaag verwelkomen we Renne in de Moschino-familie. We zijn allemaal onder de indruk van Rennes extreem geraffineerde visie op de kracht van mode om een levende dialoog te creëren met de wereld om ons heen en door zijn diepgaande begrip van de nalatenschap van het modehuis Moschino en onze codes. Hij is een briljante ontwerper en een bijzonder mens: Franco zei altijd: ‘bad manners are the only true bad taste’. Toen ik Renne leerde kennen, werd ik niet alleen getroffen door zijn overduidelijke talent, maar ook door zijn vriendelijkheid en zijn gevoeligheid. We zijn ervan overtuigd dat hij een centrale rol zal spelen in het vormgeven van de toekomst van Moschino, een wereldwijd modehuis met een Italiaans hart, en een echt uniek DNA in de luxe-industrie.”

Hiervoor was Renne werkzaam bij Gucci waar hij twee decennia lang damescollecties ontwierp en uiteindelijk aan het creatieve roer kwam te staan voor de damesafdeling.

Davide Renne aan het creatieve roer van Moschino

"Franco Moschino had een bijnaam voor zijn ontwerpstudio: la sala giochi - de speelkamer. Dit raakt me diep: wat mode - Italiaanse mode in het bijzonder, en het Huis Moschino het meest van al kan bereiken met zijn enorme kracht moet worden bereikt met een gevoel van spel, van vreugde. Een gevoel van ontdekking en experiment", meldt Renne. “Ik ben me zeer bewust van de eer die Mr. Ferretti - een heer die bijna vaderlijk is in zijn vermogen om te luisteren en een dialoog tot stand te brengen tijdens onze ontmoeting - mij heeft gegeven door de leiding te nemen over het Huis dat is opgericht door een van de grote geesten. Dus, dank u meneer Ferretti voor het geven van de sleutels tot uw speelkamer. Ik kan niet wachten om te beginnen - we zullen plezier hebben. Samen.”

Renne treedt in de schoenen van Jeremy Scott, die na tien jaar het Italiaanse modehuis verliet. “De afgelopen 10 jaar bij Moschino waren prachtig”, schreef Scott in het statement. “Ik ben zo trots op het werk dat ik achterlaat. Ik wil Massimo Ferretti bedanken voor de eer om dit iconische modehuis te mogen leiden. Daarnaast wil ik mijn fans bedanken die mijn collecties en mijn visie waardeerden. Zonder jullie was mijn werk niet mogelijk.”

Moschino