• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Directeur Modemuseum Hasselt neemt afscheid

Directeur Modemuseum Hasselt neemt afscheid

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kenneth Ramaekers verlaat na bijna 9 jaar Modemuseum Hasselt. Ramaekers was sinds 1 oktober 2008 werkzaam bij het museum. Dat heeft Modemuseum Hasselt bekendgemaakt.

Great things never came from comfort zones,” zegt Kenneth Ramaekers. ‘Na bijna 9 jaar Modemuseum Hasselt ben ik aan een nieuwe uitdaging toe. (...) Ik voel echter al een hele tijd dat het tijd is om mijn horizon te verruimen.”

Ramaekers cureerde tentoonstellingen als In her Shoes (2009) en Devout/Devine - Fashion vs Religion (2010). De tentoonstelling Hallo, mijn naam is Paul Smith in 2015 realiseerde het museum met meer dan 53.000 bezoekers opnieuw een bezoekersrecord. De recentste tentoonstelling Haute à Porter, gecureerd door Filep Motwary, trok vele internationale bezoekers.

Schepen van cultuur, Karolien Mondelaers stelt dat de vertrekkend directeur ‘het Modemuseum en in het verlengde daarvan ook Hasselt en Limburg op de kaart heeft gezet’. “Dankzij zijn netwerk en doorzettingsvermogen bracht hij het museum naar een niveau dat opgemerkt werd tot ver buiten Europa.” Ze vervolgt: “Bovendien heeft het stadsbestuur onder zijn impuls de collectie gevoelig uitgebreid, onder andere met het archief van Raf Simons (2012) en enkele historische topstukken, waardoor er ook een stevige basis is voor toekomstige projecten. Hij is een van onze sterkste culturele ambassadeurs die de lat zeer hoog heeft gelegd.“ Het stadsbestuur zal op zoek gaan naar een nieuwe directeur.

Beeld: Facebook Modemuseum Hasselt

ModeMuseum Hasselt