• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • 'Gabriela Hearst vertrekt bij Chloé'

'Gabriela Hearst vertrekt bij Chloé'

Door Emilie van Kinschot

bezig met laden...

Mensen

Gabriela Hearst. Beeld: Spotlight Launchmetrics

Gabriela Hearst zal naar verluidt haar laatste collectie voor Chloé presenteren tijdens het lente/zomer 2024-seizoen op de Paris Fashion Week. De ontwerper staat op het punt het Franse modehuis te verlaten, meldt WWD op basis van verschillende bronnen.

Dit nieuws valt samen met Chloé's aankondiging van een samenwerking met Atelier Jolie, een circulair modemerk dat Angelina Jolie eerder dit jaar lanceerde. Hearst heeft voor Atelier Jolie een capsulecollectie voor dames ontworpen, waarin het gebruik van deadstock-materialen is verwerkt.

Het vertrek bij Chloé sluit aan bij de typische looptijd van contracten van designers bij grote modemerken, die doorgaans zo'n drie jaar duren. Onder Hearst maakte Chloé enorme sprongen als een duurzaam, doelgericht bedrijf.

Zo ontving het als eerste luxemerk de B Corp-certificering. Ook introduceerde ze de Social Performance & Leverage-tool, een open-sourceplatform waarmee merken leveranciersprestaties kunnen evalueren op gebieden als gendergelijkheid en eerlijke lonen, zo schrijft Vogue. Verder lanceerde Hearst Chloé Vertical, een doorverkoopprogramma waarin digitale ID's zijn verwerkt.

Hoewel het Zwitserse luxeconglomeraa Richemont, waaronder Chloé valt, geen precieze verkoopcijfers van het merk bekendmaakt, meldde het wel dat Chloé in het vierde kwartaal een aanzienlijke omzetstijging van 13 procent behaalde binnen de divisie in vergelijking met het voorgaande jaar.

Chloe
Gabriela Hearst