• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Gabriele Maggio is nieuwe algemeen directeur Moschino

Gabriele Maggio is nieuwe algemeen directeur Moschino

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Modehuis Moschino heeft Gabriele Maggio aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Hij is per direct werkzaam in zijn functie. Maggio volgt Corrado Masini op, die in september vertrok bij het modehuis. Dat meldt WWD.

"De benoeming van Gabriele Maggio is een belangrijke stap in onze strategie, die zich richt op het veiligstellen van een substantiële groei van Moschino, binnen een internationale omgeving die uitdagingen heeft maar ook kansen biedt", laat Massino Ferretti, voorzitter van Moschino’s moederbedrijf Aeffe SpA weten aan WWD.

Sinds Jeremy Scott de creatief directeur van het modehuis is, zit Moschino in de lift. Gabrielle Maggio zal de verantwoordelijkheid krijgen om de wereldwijde groei door te zetten, mede door het verwerven van nieuwe marktaandelen. Hij heeft veel ervaring in modeland op het gebied van internationale commercie en marketing. Eerder werkte Maggio al zo’n zes jaar bij Gucci en zelfs meer dan zes jaar bij Bottega Veneta.

Het Italiaanse moederbedrijf Aeffe SpA heeft in het fiscale jaar 2015 een omzet van 268,8 miljoen euro geboekt, wat neerkomt op een stijging van 7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De modegroep zag de winst echter flink dalen door de hoge kosten die werden gemaakt omtrent de verbetering van de merken Moschino en Alberta Ferretti. Vorig jaar werden er nog 2 Moschino-winkels geopend in Los Angeles en New York. In mei showde het modehuis zijn mannencollectie en de resort-vrouwencollectie in Los Angeles.

Beeld: Moschino

Moschino