• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Hermès-erfgenaam die een fortuin wilde schenken aan zijn tuinman is het geld kwijt

Hermès-erfgenaam die een fortuin wilde schenken aan zijn tuinman is het geld kwijt

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Nieuwe Hermès-boetiek op nummer 81 Paseo de Gracia, Barcelona. Pablo Zamora, met dank aan Hermès. Credits: Hermès

De Zwitserse Hermès-erfgenaam Nicolas Puech, die vorig jaar in het nieuws kwam omdat hij een deel van zijn vermogen wilde schenken aan zijn tuinman, blijkt zijn geld kwijt te zijn. Dit melden de zakelijke nieuwssites Bloomberg en Business Insider op basis van onderzoek door het Zwitserse onderzoeksbureau Gotham City.

Puech, een afstammeling van Hermès-oprichter Thierry Hermès, begon vorig jaar een juridische procedure om zijn tuinman tot erfgenaam te maken via een adoptie. Door middel van dit proces hoopte hij ongeveer de helft van zijn bezittingen aan zijn tuinman te kunnen doneren.

Nu beschuldigt Puech zijn voormalige vermogensbeheerder ervan 6 miljoen Hermès-aandelen, ter waarde van ongeveer 12 miljard euro, te hebben gestolen. Een Zwitserse rechtbank heeft de zaak verworpen vanwege onvoldoende bewijs.

Puech bezit 5,7 procent van de Hermès-aandelen, wat hem de grootste individuele aandeelhouder van het bedrijf maakt. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 10,8 miljard euro, waarmee hij volgens Forbes een van de rijkste personen van Zwitserland is.

Lees ook:
Hermès