De Joodse gemeenschap geeft John Galliano een tweede kans. De ontwerper die bij Dior werd ontslagen vanwege zijn antisemitische uitspraken en nu bij Maison Margiela werkt, is de hoofdspreker op een Joods evenement over mode.

Op 28 mei zal Galliano spreken op het modefestival van Connect, dat is een reeks evenementen in synagogen in Londen. Hij zal dit samen doen met Maureen Kendler van de London School of Jewish Studies en rabbi Sam Taylor.

Sinds Galliano in 2011 werd veroordeeld voor antisemitische uitspraken, hij zijn baan als hoofdontwerper bij Dior verloor en de hoogste onderscheiding als Chevalier van de Légion d'honneur moest inleveren, werkte de flamboyante ontwerper aan zijn come-back. Het ging moeizaam. Hij deed wel een klus voor Oscar de la Renta. Maar toen hij wilde lesgeven aan de Parsons modeacademie in New York, kwamen studenten in opstand. Uiteindelijk werd de masterclass geannuleerd, officieel omdat Galliano en Parsons het niet eens werden over de inhoud. In oktober vorig jaar werd bekend dat Maison Martin Margiela Galliano wel een tweede kans geeft. Galliano houdt zich nu bezig met alle lijnen van het Belgische modehuis, inclusief de couture- en prêt-à-porterlijn voor vrouwen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN