Kevin Carrigan aangesteld als creatief directeur vrouwenlijn Ralph Lauren

Ralph Lauren heeft Kevin Carrigan benoemd tot senior vicepresident en creatief directeur van de vrouwenlijn Lauren en Chaps merken. Hij is per direct aangesteld en zal leiding geven aan de designteams en licensering van Lauren en Chaps. Dat meldt WWD.

Carrigan heeft veel ontwerpervaring bij grote designermerken. In augustus nam hij ontslag als wereldwijde creatief directeur van Calvin Klein, waar hij 18 jaar werkte. Hij was verantwoordelijk voor CK Klein, Calvin Klein Jeans en Calvin Klein White Label. Zijn vertrek kwam twee dagen nadat Raf Simons was aangesteld als chief creative officer van Calvin Klein Inc.

In 2015 vonden er veel veranderingen plaats bij het modebedrijf, toen Ralph Lauren besloot een nieuw business model te realiseren om 100 miljoen dollar te kunnen besparen. Zo reduceerde Ralph Lauren Corp. het personeelsbestand met 5 procent, werd de lijn Denim & Supply onderdeel van de lijn Polo en werden er verschillende management wijzigingen plaats. Valérie Hermann’s functie werd uitgebreid tot president van alle merken wereldwijd, met belangrijkste taak de wereldwijde merkontwikkeling en leiding geven aan de submerken Ralph Lauren, Polo Ralph Lauren, Lauren, Chaps en Home. Carrigan zal aan haar rapporteren.

“Kevin is een bewezen leider met een significante merkervaring,” zegt Hermann tegen WWD. “In lijn met het Way Forward plan, zal hij focussen op het ontwikkelen van het merk Lauren op een manier die past bij ons unieke DNA en die het nog meer desirable maakt voor de consument zoals die zich nu ontwikkelt.”

Beeld: Facebook Ralph Lauren

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN