• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Kris van Assche vervangt Haider Ackermann bij Berluti

Kris van Assche vervangt Haider Ackermann bij Berluti

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mensen

Berluti bevestigt de komst van Kris van Assche als creatief directeur, zo meldt het merk op de eigen Facebook-pagina met een aankondiging. Vorige week gingen de geruchten over de overstap al toen bekend werd dat Haider Ackermann het merk ging verlaten.

Van Assche gaat na 11 jaar bij Dior Homme over naar mannenmerk Berluti. Hij toont zijn eerste collectie januari volgend jaar. Hij is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor schoeisel, lederen goederen, ready-to-wear en accessoires. “Ik heb altijd bruggen willen bouwen tussen de savoir-faire, het erfgoed van het huis en mijn hedendaagse visie. Antoine Arnault sprak over zijn ambities voor Berluti en het is met groot plezier dat ik deze nieuwe uitdaging accepteer die perfect past bij mijn eigen wil en visie,” aldus Van Assche in het online statement van Berluti.

LVMH, moederbedrijf van zowel Berluti als Dior Homme, wees al op een andere rol voor Van Assche binnen de groep tijdens de aankondiging van zijn vertrek bij Dior. Deze rol blijkt nu die van creatief directeur bij Berluti te zijn. “Ik ken hem al meerdere jaren en ik heb altijd zijn werk bij Dior Homme bewonderd,” aldus Antoine Arnault in het statement. “Ik zie er naar uit om met hem samen te werken."

Kris van Assche nieuwe creatief directeur Berluti

De aanstelling van Van Assche bij Berluti is een van de bewegingen van de stoelendans van ontwerpers. De rol die Van Assche achterliet bij Dior Homme, zal worden vervuld door Kim Jones, de voormalige mannenmode ontwerper van Louis Vuitton.

De volgende stap voor Haider Ackermann is nog onbekend. Afgelopen vrijdag bedankte Arnault de ontwerper voor zijn tijd bij Berluti. Ackermann werd in 2016 aangesteld. “Haider is het hart geweest van de ontwikkeling van Berluti’s collecties en imago de afgelopen seizoenen. Ik wil hem bedanken voor alles wat hij bereikt heeft sinds zijn aanstelling. Zijn gevoel voor materialen, kleuren, en zijn geweldige shows zullen altijd verbonden zijn aan de geschiedenis van het huis,” aldus Arnault destijds in de aankondiging. Ackermann bedankte op zijn beurt het merk voor de kans die hij heeft gekregen om zijn creativiteit in te zetten voor het modehuis.

Beeld: Dior Homme SS2018, Catwalkpictures

Berluti
Haider Ackermann
Kris Van Assche
Scroll down to read more