• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lil’ Kleine uitgeroepen tot Dom Bontje 2019

Lil’ Kleine uitgeroepen tot Dom Bontje 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Rapper Lil’ Kleine is uitgeroepen tot Dom Bontje van 2019. Dit maakt Bont voor Dieren, de organisator van de verkiezing, bekend in een persbericht. De rapper was al eens eerder genomineerd voor de titel.

“Lil’ Kleine is al eens eerder genomineerd voor Dom Bontje. Hij had daarom beter kunnen weten, maar bleef ook na zijn nominatie bont dragen,” aldus Moranni te Winkel, de campagneleider van Bont voor Dieren in het bericht. “Dat maakt hem een terechte winnaar. Ik betreur dan ook zijn keuze om zich niet te verdiepen in het ware verhaal achter zijn bontkraag. Wij hopen alsnog dat hij openstaat voor bewustwording. Veel jongeren zien Lil’ Kleine als rolmodel en bij hen ligt de bontvrije toekomst.” Lil’ Kleine verscheen tijdens de verkiezing met een jas van coyotebont. De rapper wilde de award niet in ontvangst nemen. Op nummer twee en drie eindigden rapper Boef en zanger Gerard Joling.

Zangeres Famke Louise, een eerdere ontvanger van de titel Dom Bontje, lanceerde eerder in januari haar documentaire ‘Bont Girl’. In eerste instantie leek het alsof Famke Louise een kledinglijn met bont ging lanceren, maar dit leek allemaal een cover up voor de lancering van de documentaire.

Bont voor Dieren
Dom Bontje
dom bontje 2019