• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Macy’s benoemt eBay topman als voorzitter

Macy’s benoemt eBay topman als voorzitter

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Macy’s heeft verschillende veranderingen in het bedrijf bekend gemaakt. Zo benoemt het bedrijf eBay topman Hal Lawton als voorzitter van het bedrijf, maar maakt het ook bekend dat er 100 banen extra geschrapt worden.

”De veranderingen die we maken vandaag, behouden onze merchandising vaardigheden maar versimpelen tegelijkertijd ook onze structuur en processen om op deze manier meer snelheid en flexibiliteit te verkrijgen,” aldus CEO Jeff Genette in een statement.

Lawton is volgens het persbericht aangenomen om de ‘ervaring van wereldklasse’ zowel online als offline voor de klanten van Macy’s te realiseren. Lawton wordt dan ook door Gennette geroemd voor zijn expertise op het gebied van de kruising van retail en technologie. Hij was hiervoor werkzaam bij eBay Noord-Amerika als senior vice president en was hij bij Home Depot verantwoordelijk van het opbouwen van het online platform.

De aangekondigde extra ontslagen zullen vallen door de herstructurering van de ‘merchandising operaties’. Door de veranderingen verwacht het bedrijf eenmalige kosten tussen de 20 en 25 miljoen dollar te draaien, maar uiteindelijk jaarlijks 30 miljoen dollar te besparen. Macy’s zegt dat de herstructurering er vooral voor zorgt dat de data makkelijker te analyseren is, en inkoop en het prijzen van items beter verloopt.

Macy's