• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mede-oprichter Superdry mag toch terugkeren naar Raad

Mede-oprichter Superdry mag toch terugkeren naar Raad

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Superdry mede-oprichter Julian Dunkerton heeft de strijd voor zijn terugkeer in de Raad van het bedrijf gewonnen. Dat melden diverse media, waaronder The Guardian. Ruim de helft van de stemgerechtigde aandeelhouders stemde voor Dunkerton’s terugkomst, aldus de krant.

Afgelopen maart raadde het bestuur van Superdry de aandeelhouders nog af om in te stemmen met de terugkeer van Dunkerton. Reden daarvoor zou zijn dat deze beslissing ‘extreem schadelijk voor het bedrijf en de kansen van het bedrijf’ zou zijn. De mede-oprichter voert al enkele maanden actie om terug te keren naar het bedrijf, nadat hij zijn post vorig jaar abrupt verliet.

Dunkerton, die met een aandeel van 18 procent nog steeds de grootste deelgenoot van Superdry is, ontving steun van 51,15 procent van de beslissenden. Tevens stemde 50,74 procent van de aandeelhouders voor de benoeming van Boohoo-voorzitter Peter Williams tot de Raad. Eerder dreigde het Superdry-bestuur af te treden als Dunkerton terug zou keren, schrijft The Guardian.

De beslissing volgt op het verzoek van James Holder, ook een mede-oprichter van Superdry, om Dunkerton en Williams weer aan te stellen in een poging om het worstelende bedrijf nieuw leven in de blazen. In het derde kwartaal tot aan afgelopen februari boekte Superdry volgens Dunkerton ‘de zwakste’ resultaten in de 34-jarige geschiedenis van de onderneming.

In een herstructureringspoging kondigde Superdry vorig jaar een kostenbesparing van minstens 50 miljoen pond aan, die tegen 2020 doorgevoerd moet zijn. Naar verwachting zullen in ieder geval 100 tot 200 banen verloren gaan.

Julian Dunkerton
Superdry