• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Miss Etam topman naar V&D

Miss Etam topman naar V&D

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

John van der Ent, momenteel CEO van de Etam Groep, stapt over naar warenhuisketen V&D. Hij zal per 1 maart 2015 CEO van het Nederlandse bedrijf worden. Het bedrijf heeft ook de komst van een nieuwe financieel directeur, buying director en een planning director aangekondigd. V&D zegt nu weer een volledig team te hebben dat de organisatie naar een volgend niveau kan tillen.

Van der Ent is de afgelopen jaren als CEO van de Etam Groep verantwoordelijk geweest voor de ombouw en herstructurering van de omnichannel retail. Hij is geen vreemde bij V&D. Hij begon zijn retail carrière als management trainee bij het warenhuis en werd later bedrijfsleider. Daarna had hij verschillende leidinggevende functies bij bedrijven als Makro, Etos en TNT.

Per 1 maart treedt ook Lilian Vos in dienst, als buying director bij V&D. Vos was voorheen werkzaam bij Esprit, waar ze verantwoordelijk was voor de damesmode. Ook heeft ze ervaring opgedaan bij Mexx en Nike.

Jack Zantman is 1 januari begonnen als CFO bij V&D. Hij heeft onder andere ervaring bij MS Mode, de Bijenkorf en We Fashion. John Cooper is ook 'nieuw'. Hij is nu planning director bij V&D.

John van der Ent verlaat Miss Etam en Promiss

De vorige CEO van V&D, Jacob de Jonge, stapte afgelopen zomer onverwachts op. Hij stond sinds eind 2012 aan het roer van V&D. In zijn tijd lanceerde hij een nieuwe winkelconcept. Hij voerde ook verschillende maatregelen door om het bedrijf er financieel weer bovenop te helpen. Zo sneed hij in de kosten door de sluiting van het distributiecentrum in Aduard en het sluiten van verliesgevende locaties van restaurant La Place. Ook reorganiseerde hij het Service Centre in Amsterdam en vernieuwde hij de inkoop- en planningsstructuur.

CCpage
john van der ent
Miss Etam
V&D