• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Modefotograaf Peter Lindbergh (74) overleden

Modefotograaf Peter Lindbergh (74) overleden

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Iconische fotograaf Peter Lindbergh is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat is te lezen op het Instagram-account van de fotograaf en meldt Frans nieuwsbureau AFP.

Lindbergh laat zijn vrouw Petra en zijn ex-vrouw Astrid achter, naast zijn vier zoons en zijn zeven kleinkinderen. Lindbergh werd geboren in Leszno, Polen in 1944 en werkte samen met talloze modetijdschriften en modebedrijven. Lindbergh staat bekend om zijn zwart-wit foto’s van modellen en beroemdheden. Hij was onder andere medeverantwoordelijk voor het lanceren van de carrières van supermodellen Naomi Campbell, Cindy Crawford en Linda Evangelista.

Lindbergh beleefde in 2016 zijn eerste internationale tentoonstelling met ‘A Different Vision on Fashion Photography’ die in Rotterdam werd gehouden. Zijn bekendste foto is de foto van Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz, op dat moment nog jonge modellen, voor het januarinummer van Vogue UK in 1990. Zijn stijl is zonder al teveel opsmuk en de fotograaf hield ervan mensen te fotograferen zonder al te veel make-up of accessoires omdat je dan echt de ziel van iemand vast kon leggen. Hij werkte onder andere voor Bogue, The New Yorker, Rolling Stone, Vanity Fair, Harper's Bazaar, Interview Magazine en de Wall Street Journal.

Beeld: Simon Trel Photography for FashionUnited

Peter Lindbergh