• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe directeur Meesteropleiding Coupeur

Nieuwe directeur Meesteropleiding Coupeur

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam heeft vanaf 1 december een nieuwe directeur. Monique Sakkers wordt opgevolgd door Roger Gerards. Dat heeft voorzitter Han Bekke bekendgemaakt.

"Gerards heeft een langdurige ervaring in leidinggevende functies in de textiel- en mode-industrie vanuit een creatieve invalshoek. Hij heeft grote passie voor het ambacht en voor de culturele sector waaronder opera, ballet, theater en musea en kan dit linken met zijn ervaring in het mode-onderwijs. De ideale persoon om onze opleiding te gaan leiden," zo stelt Bekke. "Wij zijn ervan overtuigd in hem een ideale opvolger gevonden te hebben voor Monique Sakkers en dat hij constructief en met visie zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze opleiding."

De Meesteropleiding Coupeur is de enige opleiding in de Benelux die certificatie biedt op alle niveaus. Met zowel fulltime als parttime opleidingen in het aanbod, streeft het instituut naar de waarborging van kleermakervaardigheden en tracht het dit geleidelijk tanende ambacht nieuw leven in te blazen. Daarom heeft het besloten zijn krachten te bundelen met Alvanon, een mondiaal adviesbureau, om leerlingen, merken en bedrijven een veilige ruimte te bieden waar zij hun vaardigheden kunnen aanscherpen en hun ambacht kunnen beoefenen op volledig gevormde mannequins, namelijk The Fit Studio.

Meesteropleiding Coupeur