Ontwerper Diek Pothoven aangesteld als ‘Head of Styling’ bij Eurovisie Songfestival 2020

Diek Pothoven, van ontwerpstudio Martan, is aangesteld als ‘Head of Styling’ bij het Eurovisie Songfestival 2020. Hij is hierdoor verantwoordelijk voor de look van de artiesten en dansers tijdens het songfestival dat dit jaar in Nederland plaatsvindt.

“De shows die door de Nederlandse publieke omroep worden geproduceerd, vertellen een verhaal. Voor de artiesten en dansers in de speciale acts gaan wij volledige collecties ontwerpen die de artistieke boodschap op niveau moeten overdragen,” aldus Pothoven in het persbericht. “We kijken er enorm naar uit om voor zo’n groot publiek te laten zien wat wij creatief waar zijn en de artiesten en dansers niet zomaar aan te kleden maar in samenwerking met de Nederlandse top-ateliers hun spectaculaire outfits te ontwikkelen.”

Pothoven leidt samen met Luuk Kruijff ontwerpstudio Martan waarmee hij modecollecties, shows en films maakt. Ook ontwerpt hij shows voor Rob Peetoom, Swarovski en Iris van Herpen.

“Met Pothoven zijn academische achtergrond en positie binnen de mode industrie zal het Songfestival het high-end karakter krijgen dat het verdient. Daarnaast zal zijn creatieve aanpak ons land als bijzonder fashion-land laten zien aan 180 miljoen kijkers wereldwijd,” aldus Gerben Bakker, Head of Show bij het Eurovisie Songfestival 2020, in het persbericht.

Afgelopen jaar won de Nederlandse inzending, Duncan Laurence, het festival in een outfit van Nederlands ontwerper Hul le Kes.

Ontwerper Diek Pothoven aangesteld als ‘Head of Styling’ bij Eurovisie Songfestival 2020

Hoofdbeeld: Barrie Hullegie, collectie House of Salt van Martan
Portret Diek Pothoven: Chris Philippo

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN