Peter Copping vertrekt bij Oscar de la Renta

Er vertrekt weer een creatief directeur bij een groot modehuis: Peter Copping heeft afscheid genomen van Oscar de la Renta. Hij werkte nog geen twee jaar bij het modehuis.

In een statement aan de media laat de ontwerper weten: “Na bijna twee jaar bij Oscar de la Renta keer ik vanwege persoonlijke omstandigheden terug naar Europa. Ik heb genoten van mijn tijd in New York, waar ik op een gegeven moment hoop terug te keren.” Copping was de eerste ontwerper die in oktober 2014 aan boord kwam bij het modehuis, na het overlijden van de gelijknamige oprichter Oscar de la Renta.

Peter Copping vertrekt bij Oscar de la Renta

“We zijn altijd bezig geweest met het creëren van prachtige kleding,” zegt Alex Bolen, CEO van Oscar de la Renta, in een reactie aan de media. “En twee van onze grootste troeven zijn onze design studio en atelier. Ons team zal doorgaan met het werken aan de nieuwe collectie, met een focus op elegantie en vakmanschap, dat zijn de kenmerken van het modehuis. We wensen Peter alle goeds toe in zijn toekomstige loopbaan.” De lente-/zomercollectie 2017, die gepresenteerd wordt op 12 september, zal ontworpen worden door het designteam van het modehuis.

Peter Copping kondigt vertrek aan bij Oscar de la Renta

Copping werkte eerst als artistiek directeur bij Nina Ricci. Daarvoor werkte hij twaalf jaar als studio directeur bij Louis Vuitton, onder leiding van Marc Jacobs. Eerder werkte Copping ook bij Sonia Rykiel en Christian Lacroix. In 2014 werd hij aangesteld als creatief directeur bij modehuis Oscar de la Renta, nadat hij persoonlijk was uitgekozen door de oprichter. Oscar de la Renta overleed in oktober 2014 na een jarenlange strijd tegen kanker, waarna Copping zijn opvolger werd.

Peter Copping vertrekt bij Oscar de la Renta

De eerste collectie voor Oscar de la Renta van Copping’s hand werd goed ontvangen. De ontwerper spendeerde veel tijd aan het onderhouden van het contact met vaste klanten, die een grote inkomstenbron zijn voor het modehuis. Het lukte daarna niet meer om het succes van de eerste collectie in stand te houden. Volgens een ingewijde was de collectie niet commercieel genoeg en lukt het niet om de retail succesvol te krijgen, schrijft WWD.

Amerikaanse media melden dat Bolen en Copping al bij Copping’s aanvang wisten dat het een moeilijke overgang zou worden; van familiebedrijf naar modehuis met een extern aangetrokken hoofdontwerper. Peter Copping zou met het merk ook een jongere doelgroep willen aanspreken, en dat zou gebotst hebben met de traditionele clientèle, die zich niet kon vinden in de veranderingen. Er gaan echter ook geruchten dat de CEO en hoofdontwerper niet goed met elkaar overweg konden.

Peter Copping vertrekt bij Oscar de la Renta

Hoewel het modehuis nog geen opvolger heeft benoemd, worden de namen Fernando Garcia en Laura Kim (oprichters en hoofdontwerpers van Monse, red.) genoemd als potentiële nieuwe hoofdontwerpers. Zij werkten eerder voor het modehuis, maar vertrokken bij Oscar de la Renta, toen Copping aan boord kwam. Garcia en Kim aasden namelijk zelf op de rol van creatief directeur. Na hun vertrek richtten zij hun eigen label Monse op, dat al snel een succes werd. In februari werden Garcia en Kim nog toegevoegd aan het designteam van Carolina Herrera, als senior vice president of design and consultant.

Peter Copping vertrekt bij Oscar de la Renta

Het vertrek van Peter Copping bij Oscar de la Rente is de zoveelste in modeland; de laatste tijd verlaten veel creatief directeuren hun modehuizen. De een vertrekt wegens ‘persoonlijke redenen’, waarbij achteraf vaak de hoge werkdruk een rol blijkt te spelen, de ander verhuist naar een nieuwe werkgever. Zo vertrok creatief directeur Maria Grazia Chiuri recentelijk bij Valentino om aan de slag te gaan bij Dior. En hoewel het nog niet officieel bevestigd is, wordt er tevens verwacht dat Raf Simons binnen enkele weken aan de slag gaat bij Calvin Klein. Ook gingen de geruchten dat Nicolas Ghesquière zou vertrekken bij Louis Vuitton, maar dat wordt met kracht ontkend.

Beeld: Catwalkpictures.com, Oscardelarenta.com

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN