Wehkamp wil Piet Coelewij benoemen als nieuwe topman. Dat heeft het Nederlandse webwinkelbedrijf donderdag bekendgemaakt. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten. De functie van CEO werd sinds maart waargenomen door de Brit Jonny Crowe.

Oud CEO Gert van de Weerdhof verliet Wehkamp in maart. Van de Weerdhof en de raad van commissarissen van het bedrijf waren het oneens over de koers van het bedrijf. Tegelijk vertrok ook financieel directeur Ed Visser.

Vorig jaar werd het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holdings, overgenomen door de Britse durfinvesteerder Apax voor zo’n 450 miljoen euro. Daarna is onenigheid ontstaan tussen Van de Weerdhof en de raad.

Voorzitter van de raad van commissarissen Tom Hall (Apax) zegt in een reactie: “Ik ben blij met de komst van Piet naar Wehkamp. Hij brengt veel kennis en ervaring met zich mee, zowel in de industrie als ook qua leiderschap. Piet heeft een passie voor innovatie en heeft altijd een sterke focus gehad op het realiseren van groei. Daarnaast is Piet een zeer gebalanceerde leider die mensen weet te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.”

De nieuwe Wehkamp CEO is zijn carrière begonnen bij Philips en werkte daarna bij Amazon.com. De afgelopen jaren was Coelewij (56) actief voor Sonos, als Managing Director Europe en het laatste jaar als Vice President Global operations.

Wehkamp is een onlinewarenhuis met een consumentenomzet van 546 miljoen euro in boekjaar 2014/2015. Het bedrijf telt 660 werknemers en is met 1,7 miljoen vaste klanten, ruim 145 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 7 miljoen zendingen per jaar een van de grootste webwinkels van Nederland.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN