• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Sissy-Boy wijzigt directie: CEO Victor van Nieuwenhuizen en CFO vertrekken

Sissy-Boy wijzigt directie: CEO Victor van Nieuwenhuizen en CFO vertrekken

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Victor van Nieuwenhuizen (CEO) en Rogier Wijnhoven (CFO/COO) zullen dit voorjaar, na het afronden van de najaarscollecties en het opmaken van de jaarcijfers, Sissy-Boy verlaten, dat heeft Sissy-Boy aangekondigd middels een persbericht. De leiding van het bedrijf komt voorlopig in handen van Jop Pollmann.

Nieuwenhuizen en Wijnhoven zijn beiden in hun functie gestart nadat de investeringsmaatschappij Varova in mei 2012 de meerderheid van de aandelen in Sissy-Boy overnam van de oorspronkelijke oprichter. Inmiddels heeft de Amsterdamse investeerder Standard Investment de gehele portefeuille van Varova overgenomen met onder andere Sissy-Boy, Open32 en Tumble ’n Dry als belangrijkste modebedrijven.

Sissy-Boy komt voorlopig in handen van Jop Pollmann. Beide directieleden blijven wel als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf. Jop Pollmann is CEO van Brand Retail Group en directielid van Sissy-Boy. Eerde was hij COO/ CEO bij Scotch & Soda, Gsus en North Sails Apparel.

Leiding Sissy-Boy voorlopig in handen van Jop Pollmann

Volgens het bedrijf heeft Sissy-Boy de afgelopen jaren onder leiding van de directieleden een grote transformatie doorgemaakt waarbij ‘met name het assortiment en de winkels een zichtbare en succesvolle metamorfose hebben ondergaan’. Ook de organisatiestructuur en de operationele processen zijn verbeterd, waardoor er een goede basis ligt voor verdere (internationale) groei. Het bedrijf zegt in het persbericht dat de omzet in vijf jaar tijd verdubbelde.

Victor van Nieuwenhuizen over zijn vertrek: “Ik ben trots dat ik in deze snel veranderende markt het prachtige merk Sissy-Boy met een groep fantastische mensen heb mogen vormgeven en uitbouwen tot waar het nu staat; een innovatieve lifestyle formule met een grote relevantie in het winkellandschap en internationale allure. De persoonlijke beslissing te vertrekken was geen gemakkelijke, maar na ruim vijf jaar is de tijd aangebroken verder te gaan. Ik zal het merk en vooral de mensen enorm gaan missen. Gelukkig blijf ik als fan van het merk levenslang ambassadeur.”

Ook Rogier Wijnhoven blikt op een prettige manier terug op zijn tijd bij het modebedrijf: “Sinds mijn start in 2012, heb ik me met veel energie en enthousiasme ingezet om de turn around en revitalisatie van Sissy-Boy mede vorm te geven. Een turbulente periode waarin belangrijke stappen zijn gezet die het fundament en de merkwaarde van Sissy-Boy hebben versterkt.” De reden van vertrek is een persoonlijke beslissing van Wijnhoven, valt in het persbericht te lezen. “Dit was een moeilijke afweging omdat Sissy-Boy een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na vijf jaar toe aan een nieuwe uitdaging.”

Over Sissy-Boy

Sissy-Boy heeft sinds de oprichting in 1982 ongeveer 40 eigen winkels geopend in de Benelux. In Nederland richt het merk zich vooral op jonge gezinnen, maar trekt daarnaast ook ouderen. Naast kleding, kunnen klanten voor de hele familie bij de winkel terecht voor woonaccessoires. Rond 2011 ging het niet goed met het label, nadat oprichter Michael Smit overleed. Het gevolg was dat het bedrijf stilstond en niet meer innoveerde. Door de nieuwe strategie, waarbij winkels een make-over kregen en moderner werden, krabbelde Sissy-Boy weer op. Het imago van het merk werd opgefrist, mede door het nieuwe assortiment met merken als Anecdote en Superga.

Uit het archief, Interview met Victor van Nieuwenhuizen, in april 2016 : Sissy Boy breidt uit: “Vier winkels in België en vijf in Nederland”

Over Standard Investment

Het Amsterdamse Standard Investment is een op het Nederlandse en Belgische midden- en kleinbedrijf gerichte investeringsmaatschappij. Standard Investment heeft onder meer deelnemingen in Riedel, Synres, Dierenartsengroep Nederland, Aweta, Flatfield, KeyMusic en Burger King Nederland. Standard Investment beheert met een team van elf professionals een portefeuille van vijftien bedrijven met in totaal ruim 3.000 medewerkers en een omzet van 500 miljoen euro.

Lees meer in het nieuwsbericht van november 2017: Varova verkoopt moederbedrijf Sissy Boy en Open32

Beeldcredit: Sissy-Boy

Jop Pollman
Sissy Boy
Standard Investment
Varova
Victor van Nieuwenhuizen