• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Top 10 rijkste modemensen: Zara-topman van troon gestoten

Top 10 rijkste modemensen: Zara-topman van troon gestoten

Door Caitlyn Terra

7 mrt. 2018

Mensen

Het heeft even geduurd, maar Amancio Ortega, de topman van Zara’s moederbedrijf Inditex, is niet langer de rijkste modeman ter wereld. Dit blijkt uit de Forbes’ World’s Billionaires 2018 lijst.

Bernard Arnault, topman van LVMH, stoot Ortega van de troon. Arnault’s nettowaarde bedraagt inmiddels 72 miljard dollar (57,9 miljard euro) terwijl dat van Ortega op 70 miljard dollar (56,3 miljard euro) uitkomt. Arnault loopt echter nog steeds 50 miljard dollar achter op de nummer één in de lijst van Forbes, Jeff Bezos. Arnault’s nettowaarde is volgens Forbes toegenomen door de deal van LVMH om Christian Dior Couture over te nemen en record resultaten bij LVMH. Arnault is hierdoor de rijkste persoon in Europa en de op drie na rijkste man ter wereld.

De rijkste modemensen: top 10 mode miljardairs van 2018

Over het algemeen steeg bij alle mensen in de top 10 van rijkste modemensen hun inkomen tussen de 2 en 3 miljard dollar. De top 10 kent dit jaar meerdere veranderingen. Zo zijn de kandidaten van vorig jaar op de plaatsen 4 en 7 van plek gewisseld. Vorig jaar stond Stefan Persson van H&M nog op de vierde plek, maar Francois Pinault van Kering heeft deze nu ingenomen. Persson’s nettowaarde is met 3 miljard afgenomen terwijl Pinault’s nettowaarde van 15,7 naar 27 miljard is toegenomen. Nieuwkomer in de top 10 is Michael Otto, van de Duitse Otto Group, op de negende plaats.

Het succes van Gucci, dat onder het portfolio van Kering valt, laat de nettowaarde van Francois Pinault niet onveranderd. Pinault is een van de grootste aandeelhouders van de groep en heeft de positie als ere-voorzitter bij het concern. De nettowaarde van Pinault nam dit jaar toe met iets minder dan 12 miljard, bijna 1 miljard per maand.

Bekijk hieronder de lijst van de top 10 rijkste modemensen in de wereld:

 

 

Beeld: Bernard Arnault / AFP - Francois Guillot