• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Valentino’s Maria Chiuri mogelijk nieuwe creatief directeur Dior

Valentino’s Maria Chiuri mogelijk nieuwe creatief directeur Dior

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Maria Grazia Chiuri wordt mogelijk de nieuwe creatief directeur van Christian Dior. Dat zou het Franse modehuis volgens twee bronnen dichtbij de kwestie na de Dior-modeshow begin volgende maand gaan bekendmaken, schrijft Reuters.

”Ik heb begrepen dat het nieuws na de modeshow zal worden aangekondigd,” vertelde één van de anonieme bronnen volgens het persbureau. Dior heeft vooralsnog geen reactie gegeven.

Chiuri is momenteel, samen met Pierpaolo Piccioli, creatief directeur van Italiaans modehuis Valentino. Sinds het vertrek van voormalig creatief directeur Valentino Garavani in 2007 won het duo verschillende prijzen. Ze hebben er samen voor gezorgd dat Valentino één van de meest winstgevende en snelst groeiende luxemerken op de markt werd. Anders dan de moderne stijl van Dior, staat Chiuri bekend om haar meer sierlijke creaties voor Valentino.

Valentino’s Maria Chiuri mogelijk nieuwe creatief directeur Dior

Dior, onderdeel van modeconcern LVMH, heeft al enige tijd moeite om een passende vervanger te vinden voor de Belgische ontwerper Raf Simons, die het Franse modehuis afgelopen oktober onverwachts verliet. Eerder werd gesuggereerd dat Hedi Slimane, die eerder dit jaar vertrok bij Saint Laurent, naar Dior zou gaan. Deze geruchten bleken niet te kloppen.

Chiuri zal één van de belangrijkste functies bij Dior gaan vervullen. Daarmee is ze ook de eerste vrouwelijke creatief directeur die het modehuis in de 70-jarige geschiedenis heeft gekend. Ze treedt in de voetsporen van verschillende bekende namen, waaronder Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferre en John Galliano.

De creatief directeur zal Dior op een moeilijk moment betreden. Het luxemerk zag zijn omzetgroei het afgelopen anderhalf jaar dalen van dubbele cijfers tot een vlakke omzetgroei in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar. De slechte resultaten zijn toe te schrijven aan een zwakkere luxemarkt.

Foto: Catwalkpictures.com

Dior
Maria Chiuri
Valentino