• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Van de Velde benoemt nieuwe CFO

Van de Velde benoemt nieuwe CFO

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Lingerieketen Van de Velde kondigt middels een persbericht de aanstelling van Karel Verlinde als Chief Financial Officer aan. De nieuwe CFO zal in zijn nieuwe functie direct rapporteren aan CEO Marleen Vaesen en tevens deel uitmaken van het directiecomité. Verlinde start zijn nieuwe functie per 22 april 2019.

Volgens het bericht heeft Verlinde ‘een uitgebreide financiële ervaring met een sterke controlling achtergrond en diepe kennis van commerciële structuren.’ Verlinde begon zijn carrière in 2005 bij de IGI Corp. waar hij verschillende functies in Marketing en Finance doorliep. In 2013 ging Karel over naar de Brady Group als finance manager van hun Europese activiteiten. In 2017 werd hij benoemd tot Group Controller en daarna werd hij aangesteld als Chief Financial Officer van IVC Group, een divisie van Mohawk Industries.

”Verlinde brengt een brede internationale financiële ervaring met zich mee. Wij zijn overtuigd dat Karel een belangrijke versterking zal zijn van het Van de Velde Directiecomité om verder mee te focussen op ons thema: Growing through focus on the retail partners and brands”, aldus Marleen Vaesen, CEO, over de aanstelling van de nieuwe CFO in het persbericht.

Bart Rabaey, voormalig Chief Financial Officer bij Van de Velde, legde zijn functie op 31 december 2018 neer. Rabaey verliet het bedrijf om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan, zo meldde Van de Velde destijds.

Vaesen staat ook nog maar sinds kort aan het hoofd van de lingerieketen. In december 2018 nam zij het stokje over van Erwin van Laethem. Van Laethem was twee jaar lang CEO bij het bedrijf.

Van de Velde heeft verschillende lingerie, badmode en sportswear merken in het portfolio: PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda. Wereldwijd heeft de groep 5.000 verkooppunten.

chief financial officer
Karel Verlinde
Marleen Vaesen
Van de Velde