• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Voormalig CEO en aandeelhouder Gerhard Kränzle verlaat Gardeur

Voormalig CEO en aandeelhouder Gerhard Kränzle verlaat Gardeur

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Gerhard Kränzle verlaat na meer dan zeven jaar Gardeur. Kränzle was CEO en grootaandeelhouder en zou na de overname door de Duijndam Group verantwoordelijk zijn voor ontwerp, marketing en sales. Kränzle verlaat per 31 maart het bedrijf, aldus een persbericht van Atelier Gardeur GmbH.

Kränzle verlaat het bedrijf op eigen verzoek, aldus Gardeur. Hij werd in november 2010 aangesteld als CEO bij het bedrijf toen het veel verlies draaide. In 2012 en 2013 nam Kränzle een meerderheidsaandeel in het bedrijf samen met de NRW bank. Gardeur begon weer zwarte cijfers te schrijven, maar het kon niet voorkomen worden dat het bedrijf afgelopen oktober toch op een faillissement afstevende. Op dat moment werd Gardeur overgenomen door de Nederlandse Duijndam Group en ging verder onder de naam Atelier Gardeur GmbH.

“In de zeven en een half jaar bij Gardeur heeft Gerhard Kränzle vele belangrijke veranderingen geïnitieerd om het bedrijf een nieuwe tijd in te leiden. Samen met het zeer toegewijde team zette hij Gardeur op een nieuwe koers, gaf het merk focus en bereikte belangrijke mijlpalen op het gebied van verticalisering,” aldus Steef Duijndam, managing partner van Atelier Gardeur GmbH. “Zonder de liquiditeitscrisis veroorzaakt door externe factoren, was Gardeur onder zijn management op het goede pad geweest. We bedanken meneer Kränzle voor zijn professionele en verantwoordelijke overdracht de afgelopen vier maanden die ervoor heeft gezorgd dat we nu kunnen werken met zijn waardevolle impulsen en Gardeur kunnen leiden naar een succesvolle toekomst.”

Atelier Gardeur GmbH
Gardeur
Gerhard Kränzle