• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Amsterdam Fashion Week onder Danie Bles terug naar Museumplein

Amsterdam Fashion Week onder Danie Bles terug naar Museumplein

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Danie Bles verhuist de eerste editie van Amsterdam Fashion Week naar het Museumplein. Dit heeft Bles aangekondigd in het Parool, tevens is het nieuws door een woordvoerder van het mode-event telefonisch bevestigd. Sinds de start van Amsterdam Fashion Week vonden de modeshows plaats op het Westergasterrein. In juli 2007 vond de de modeweek - toen nog Amsterdam International Fashion Week - eenmalig plaats op het Museumplein.

”Het verplaatsen van de modeweek van het Westergasterrein naar het Museumplein heeft als doel het evenement zo integraal mogelijk op te zetten. Door de centrale locatie wordt de hele stad bij Amsterdam Fashion Week betrokken,” licht de woordvoerder de locatiekeuze telefonisch toe.

Amsterdam Fashion Week 2018 meer gericht op inkopers en andere professionals

Danie Bles liet eerder weten dat onder haar leiding de modeweek op de schop gaat. Amsterdam Fashion Week zal meer gericht zijn op inkopers, modejournalisten en andere professionals. Daarnaast zal het meer een “allround experience” worden met onder andere ‘see now buy now’-shows en livestreams. Aan het Parool verklapt de creatief directeur dat de kaartverkoop wordt afgeschaft en de collecties direct na de shows te koop zijn in een tijdelijke winkel, de AFW Department Store in de Jan Luijkenstraat 26.

Danie Bles nam december vorig jaar de modeweek over van Telegraaf Media Groep, die het mode event na tegenvallende resultaten in de verkoop deed. De eerste editie van AFW onder leiding van Bles vindt plaats van 6 tot en met 9 september 2018. 10 juli aanstaande maakt de organisatie de programmering bekend.

Beeld: TMG

AFW
Amsterdam Fashion Week
Danie Bles
tmg