• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe eigenaar Amsterdam Fashion Week: Wie is Danie Bles?

Nieuwe eigenaar Amsterdam Fashion Week: Wie is Danie Bles?

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Vier maanden nadat Telegraaf Media Group Amsterdam Fashion Week in de etalage heeft gezet, heeft de modeweek een nieuwe eigenaar: Danie Bles. In de Nederlandse modewereld is Bles geen vreemd gezicht, als stylist van onder andere presentatrices Renate Gerschtanowitz en Chantal Janzen. FashionUnited kijkt naar Bles haar mode portfolio in vogelvlucht.

Op achttiende styling klus voor Elite

Danie Bles (15 september, 1977) groeide op in een modegericht gezin. Als dochter van Jos Bles, die een eigen agentschap beheerde, en Truce Bles, die jarenlang een mode groothandel runde en collecties ontwierp, kwam ze al snel in de mode terecht. Op haar achttiende had ze haar zinnen gezet op een carrière als stylist en belt ze naar verluidt de redactie van Elite zo vaak op dat ze uiteindelijk een stylingklus binnen sleept. Bles verzorgt de styling voor de testfoto’s van de Elite Model Look-wedstrijd en krijgt hiermee voet aan wal in de styling wereld.

Mix & Match modeshows

In 2010 heeft Bles al een aardige clientèle verzameld; ze is stylist voor onder andere Sylvie Meis, Leontine Borsato, werkt voor bladen als Cosmopolitan, Beau Monde en LINDA. en mag zich daarnaast Fashion Director bij damesblad Jackie noemen. In 2010 start Bles haar eigen Mix & Match modeshows waar ze tweemaal per jaar de nieuwste trends laat zien.

Vintage-winkel en styling opleiding

Dankzij een liefde voor vintage-items opent Danie Bles in 2015 de ByDanie Designer Vintage Shop aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Items in de winkel zijn ‘veelal afkomstig van haar eigen clientèle’. In dezelfde periode opent Bles een eigen stylingopleiding genaamd Style School byDanie. Bij het instituut kunnen geïnteresseerden een jaaropleiding volgen in onder andere allround, fashion en interieur styling, maar ook korte cursussen waaronder visagie behoren tot het het aanbod.

Tijdens de 19e editie van Amsterdam Fashion Week in juli 2013, showt Danie Bles. Sylvia Geersen is een van de gezichten op de catwalk. Video: FashionNews.nl

Modemerk Danie Bles opgericht en binnen drie jaar failliet

Naast het stijlen van kleding, kriebelde ook de behoefte om kleding te ontwerpen, zo blijkt in 2013. Bles lanceert een eigen kledinglijn ByDanie tijdens Amsterdam Fashion Week. De stijl van het merk stond bol van statement kledingstukken, veel metallic kleuren en een grote variatie van materialen. Twee jaar na de lancering trok Bles zelf de stekker uit het merk vanwege tegenvallende verkoopresultaten. “Ik ben ontzettend blij dat ik het geprobeerd heb en dat ik het bedrijf een kans heb gegeven,” aldus Bles destijds. “Maar het is mij niet gelukt een merk op te bouwen met het juiste fundament. De markt is heel moeilijk.”

De aankoop van Amsterdam Fashion Week blijkt het nieuwste hoofdstuk te zijn in de carrière van Danie Bles. Deze week werd bekend dat de styliste directeur wordt van de modeweek en voegt hiermee een nieuwe titel toe aan haar CV. Onder het bewind van de nieuwe eigenaar zal er veel veranderen. Lees hier alles over de overname.

Beeld: Danie Bles tekent overeenkomst - Amsterdam Fashion Week

Amsterdam Fashion Week
Danie Bles
tmg