• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Binnenkijken: het atelier van Tess van Zalinge

Binnenkijken: het atelier van Tess van Zalinge

Door Blanca Heise

25 jan 2018

Mode |INTERACTIEVE 360° TOUR

Het atelier is de broedplek van alle creatieve uitspattingen van een modeontwerper. Hier komen collecties stap voor stap tot leven; van de tekentafel tot de machines. De ene ontwerper werkt georganiseerd, de ander houdt meer van een “creatieve chaos”. Sommigen hebben vijf mensen in dienst, de anderen werken alleen thuis. Altijd al benieuwd geweest hoe de werkomgeving van een modeontwerper eruit ziet? In deze serie brengt FashionUnited jonge Nederlandse ontwerpers een bezoek in hun atelier voor een kijkje in de keuken.

In het vierde en laatste deel: Tess van Zalinge. De 28-jarige ontwerpster studeerde in 2012 af aan het Amsterdam Fashion Institute. Ze toonde haar collecties, geïnspireerd op lingerie en Nederlands erfgoed, drie keer tijdens Amsterdam Fashion Week. Ook werkte Van Zalinge samen met onder andere Moam en Hudson’s Bay.

Het atelier, waar Van Zalinge en haar team nu een jaar zitten, is gelegen in een oud schoolgebouw aan de Amsterdamse Mauritskade.

Het hebben van een eigen label gaat dag en nacht door. De deur van het atelier trek je om zeven uur achter je dicht, maar thuis wordt er gewoon verder gewerkt.

Neem een virtueel kijkje in het atelier van Tess van Zalinge.

Uitleg: De tour bestaat uit een 360-graden foto met interactieve elementen met foto’s, video’s en audio. Sleep met uw muis over de foto om rond te kijken en klik op de iconen om de aanvullende content te ontsluiten.

Tips: Voor de optimale ervaring bekijkt u de tour full-screen of op uw telefoon. U kunt dan rondkijken door uw telefoon te bewegen of een VR-bril te gebruiken. Vergeet niet uw geluid aan te zetten!

Tess van Zalinge in het kort:

  • Geboren: Utrecht, 15-05-1989
  • Opleiding: studeerde cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute
  • Label: haar gelijknamige label werd in januari 2016 gelanceerd
  • Wapenfeiten: een samenwerking met Royal Delft en Moam voor Hema. Vorig jaar ontwierp Van Zalige een een limited edition outfit voor Hudson’s Bay.

Fotos: FashionUntied, foto’s collectie en paraplubak: Tess van Zalinge, Wadim Petunin

AMFI
het atelier van
interactieve 360° tour
MOAM
MULTIMEDIA
Tess van Zalinge