Burberry lanceert sjaal met laboratorium-geproduceerde eiwitvezels
bezig met laden...
Het Britse modehuis Burberry heeft een sjaal gelanceerd die is gemaakt van een innovatief nieuw materiaal: Brewed Protein-vezels, ontwikkeld door het Japanse biotechnologiebedrijf Spiber.
Burberry deelt in een verklaring dat het het eerste luxemerk is dat nieuwe producten op de markt brengt met behulp van 'gebrouwen proteïne'; een nieuwe, in een laboratorium gekweekte vezel die wordt geproduceerd door fermentatie van plantaardige, hernieuwbare ingrediënten.
Het bedrijf voegt toe dat het deze nieuwe vezel gaat gebruiken in zachte accessoires, te beginnen met een sjaal met het B-schild, een motief geïnspireerd op het ontwerp van de ruiter ridder met gedraaide franjes.
De sjaal, geweven in Italië, is geïnspireerd op Burberry's erfgoed en bevat 62 procent wol, 8 procent kasjmier en 30 procent Brewed Protein-vezels.
Dit artikel is vertaald door Susan Zijp met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .
FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.