• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • C&A lanceert Fashion for Good met centrum in Amsterdam

C&A lanceert Fashion for Good met centrum in Amsterdam

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Samen met de C&A Foundation lanceert modemerk C&A Fashion for Good. Het is een wereldwijde oproep om de kledingindustrie te veranderen. In de nieuwe winkel aan het Amsterdamse Rokin kunnen belangrijke spelers in de industrie samenkomen om te praten over de manier hoe mode wordt ontworpen, geproduceerd, gebruikt en herbruikt.

“De C&A Foundation is hier om de mode industrie te transformen,” zegt Leslie Johnston, uitvoerend directeur van de organisatie, “en we erkennen dat we, om dat te doen, de manier van denken moeten veranderen. Daarom hebben we Fashion for Good opgericht. Het richt zich op het ontwikkelen van een nieuw gedachteproces en voedt tegelijkertijd de innovatie die zo’n verandering teweeg kan brengen. Deze transformatie kunnen we alleen bereiken met anderen, dus we roepen merken, producenten, ontwikkelaars en geldschieters op om zich aan te sluiten bij ons en de gezamenlijke visie te realiseren.” Kering, moederbedrijf van luxe merken zoals Balenciaga, Gucci en Alexander McQueen heeft zich al aangesloten bij het initiatief.

De focus ligt bij Fashion for Good op vijf onderdelen; materialen, de economie, energie, water en leven. Hiermee hopen ze een vernieuwde en getransformeerde mode-industrie tot stand te brengen.

Beeld: Fashion for Good

C&A
C&A Foundation