• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • CDA: Sancties voor niet EU-webshops die regels niet naleven

CDA: Sancties voor niet EU-webshops die regels niet naleven

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kort nadat een onderzoek van de Consumentenbond aantoont dat tweederde van de producten van niet-Europese webshops niet aan de Europese regels voldoet, pleit het CDA voor sancties tegen dergelijke e-commerceplatforms. Dat meldt CDA-kamerlid Palland tegenover BNR Nieuwsradio.

Palland zegt de betreffende webwinkels te willen aanpakken middels een boete, maar erkent tegelijkertijd dat “handhaving een grote uitdaging wordt” aangezien op grote schaal bij niet EU-webwinkels wordt gekocht. Doel van het CDA is om hiermee consumenten beter te beschermen, omdat het merendeel van de producten van niet EU-webshops niet veilig blijkt te zijn.

Een andere maatregel die Palland noemt, is om voor niet EU-e-commerceplatforms een aanspreekpunt op Europees grondgebied te creëren. “Platforms zeggen alleen te bemiddelen en voelen zich niet verantwoordelijk, dat vinden wij te kort door de bocht. Platforms moeten kijken wie ze toelaten op hun sites. Het moet voor de consument duidelijk zijn met wie hij zaken doet en wie hij kan aanspreken,” zegt het kamerlid tegenover BNR.

Consumentenbond
E-commerce