• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • De 3 grootste denimtrends waar consumenten online naar zoeken

Mode

De 3 grootste denimtrends waar consumenten online naar zoeken

Door Caitlyn Terra

12 jul. 2019

'Denim' is een van de meest frequente zoekopdrachten ter wereld. Volgens internationale mode zoekmachine Lyst wordt er gemiddeld 13 keer per seconde naar denim gezocht. In een denim minnend land zoals Nederland zal dat gemiddelde misschien nog wel hoger liggen, maar dat wereldwijd gezocht wordt naar het perfecte paar staat vast. Aan de hand van data van het platform deelt Lyst meerdere trends. De grootste trends zetten we op een rij.

Denimtrend: Baggy jeans

Skinny jeans liggen nog steeds bij velen in de kast en zijn vaak onderdeel van NOS-collecties van merken, maar er komt een einde aan dit tijdperk. Met de opkomst van de mom jean werd de interesse voor lossere stijlen gewekt. Denk ook maar aan de boyfriend en hierbij horende girlfriend jeans trend van een paar jaar terug. De zoekterm ‘loose jeans’ is met 135 toegenomen, aldus Lyst. Schurend tegen deze trend is de stijging van zoektochten naar high rise jeans met een wijde pijp. Afgelopen maand alleen al steeg de vraag hiernaar met 68 procent en het item is bij Lyst vooral trending in de regio Parijs.

Denimtrend: Combi-sets

Een denim jack en een rok in dezelfde kleur, een denim ‘pak’, het blijkt op Lyst mateloos populair te zijn. De zoekopdrachten naar denim combi-sets stegen afgelopen maand met 250 procent. Het gaat hier wel om echte sets, gemaakt van hetzelfde denim materiaal en kleur.

Denimtrend: Overall

De volledige denimlook kan niet alleen gezocht worden bij de combi-sets, maar natuurlijk ook bij de overalls/jumpsuits. Het gaat hier wel meer om de overalls zodat het aansluit bij de workwear en utility trend die al enkele seizoenen gaande is. De zoekopdrachten naar denim overalls zijn de afgelopen maand met 120 procent gestegen, aldus Lyst.

Beeld: Pexels