• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 1

Dit wordt het modenieuws van week 1

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 1. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactieagenda in de periode van 4 tot en met 10 januari.

Debuteren op Amsterdam Fashion Week: zo bereiden Anbasja Blanken, Tess van Zalinge & Lola + Lou zich voor

Nu de laatste week voor de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam (MBFWA) is begonnen, breekt voor de meeste deelnemende ontwerpers een tijd van slapeloze nachten aan. Voor sommige ontwerpers is de aankomende modeweek extra spannend, omdat zij tijdens deze editie hun debuut maken. Hoe bereiden deze ontwerpers zich hierop voor? En wat is de reden dat zij hun werk zo graag willen showen op MBFWA? FashionUnited bracht een bezoek aan drie ontwerpers die volgende week met hun label debuteren en vroeg het hen.

Conceptstore Hismanners

Conceptstores zijn niet meer weg te denken uit de modewereld. Winkels, die producten, interieur en sfeer aanpassen aan een bepaalde lifestyle, schieten door branchevervaging momenteel als paddestoelen uit de grond. Hierdoor neemt de originaliteit van een conceptstore af, terwijl het juist uniek zou moeten zijn. FashionUnited spreekt met winkeleigenaren over hoe zij zich profileren in een wereld vol conceptstores. Lees dinsdag 5 januari alles over: Hismanners.

Mode in de media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert maandag 4 januari een aantal lezenswaardige artikelen.

Haute Couture Ragazze Kwartet in het Concertgebouw

Tijdens de fashionweek in januari treedt het Ragazze Kwartet op in het Concertgebouw in Amsterdam, met de voorstelling Haute Couture. Speciaal voor de Ragazze ontwierp de Nederlandse ontwerper Henriette Tilanus (winnares Lichting 2013 en H&M Design Award 2014) vier outfits. Lees er alles over op donderdag 7 januari.

De grootste modebedrijven wereldwijd: data en inzichten - deel III

Mode is een altijd-veranderende industrie. Bedrijven die de wereldwijde modeindustrie domineren moeten gelijke tred houden met of liever nog inspelen op veranderingen. In de omgeving waarin de currurentie moordend is, zijn business analyses en marktonderzoek must-have tools. FashionUnited nam de grootste bedrijven wereldwijd in de kleding- en modeindustrie onder de loep en analyseerde interne en externe data om belangrijke trends en ontwikkelingen te signaleren. Voor sommige bedrijven ziet de toekomst er rooskleurig uit, voor andere zal deze eerder uitdagend zijn. Lees woensdag 6 januari over Gucci, Gap, Prada en Michael Kors.

Lees ook: Deel I en Deel II.

V&D follow-up

Het faillissement van de Nederlandse warenhuisketen werd donderdag uitgesproken. Wat gaat er nu gebeuren met de leveranciers van V&D, de winkels en het personeel? FashionUnited doet verslag.

Verder op de kalender

Maandag 4 januari

Grand Opening Fit Twenty Six

Donderdag 7 januari

Garcia Jeans - Fashionshow FW 2016

Donderdag 7 januari

Opening The Blauw Kitchen, Scotch & Soda

Vrijdag 8 januari

Opening Mercedes-Benz Amsterdam Fashion Week

Vrijdag 8 januari

Franzel X Four sneaker launch

Zondag 10 januari

Tassenmuseum Hendrikje: Street Couture

Dit wordt het modenieuws