• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 20

Dit wordt het modenieuws van week 20

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 20. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 16 tot en met 22 mei.

I want it to be soft - Alles over de overzichtstentoonstelling van Bas Kosters

Museum Arnhem presenteert onder de titel ‘I want it to be soft. The journey of Bas Kosters’ een overzichtstentoonstelling van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper: Bas Kosters (Zutphen 1977). De verbinding met Museum Arnhem is evident. Kosters studeerde Mode en Kleding aan het Rijn IJssel College in Arnhem en volgde een masteropleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daar ontwikkelde hij zijn afstudeer collectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’, waarmee hij de Robijn Fashion Award won en waarmee zijn carrière meteen een vlucht nam. Dinsdag 17 mei een reportage.

Bellamy Gallery nieuw NL concept

Mireille van der Sprong – bekend van onder andere Hema, Action en als bestuurslid van de Etam Groep - en Imke Bens - hiervoor category manager bij We Fashion en de Etam Groep – lanceren een nieuw modeconcept. De oprichters breken met alle tradities en willen een revolutie in retail ontketenen. Hoe ze dat gaan doen? Lees het vrijdag 20 mei.

R&S Retail Group op overnamepad

R&S Retail Group, de nieuwe eigenaar van damesmodeketen Miss Etam, ging op 20 januari naar de beurs. Sindsdien is R&S op overnamepad; de Nederlandse onderneming verwerft retail- en modeketens door betaling in aandelen. Onlangs kreeg R&S groen licht van ACM voor de overname van de Belgische modegroep FNG, en nam het bedrijf een optie op schoenenketen Brantano. Lees dinsdag 17 mei meer over de onderneming, de strategie en ontwikkelingen.

Bekendmaking Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam programma

Op dinsdag 17 mei wordt het programma van de 25ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam onthuld. Wat er van 1 juli tot en met 11 juli gaat gebeuren, leest u op woensdag 18 mei.

Is de Houtbrox deal rond?

De curatoren van het failliete Houtbrox zitten nog met vijf potentiële overname kandidaten om tafel. Ze hopen deze week een deal over een doorstart bekend te kunnen maken. De overgebleven kandidaten kunnen tot maandag een definitief bod uitbrengen.

Zie ook: Vijf kandidaten in de race voor overname Houtbrox.

Bjorn Borg eerste kwartaalcijfers

De jaarcijfers van Bjorn Borg zagen er in 2015 goed uit. De omzet 574,3 miljoen Zweedse Kroon(61,15 miljoen euro): een stijging van 7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Benieuwd naar de cijfers van het eerste kwartaal in 2016? Lees het deze week.

Trendstop

Trendstop brengt een trendananalyse- en prognose voor FashionUnited over de belangrijkste trends voor herfst/winter 2016-17. Lees het woensdag 18 mei.

L’ Brands eerste kwartaalcijfers

Het Amerikaanse L Brands, moederbedrijf van het razend populaire Victoria’s Secret, La Senza en Bath & Body Works, realiseerde in boekjaar 2015 een winst stijging van 20,3 procent naar 1,25 miljard dollar (1,13 miljard euro), terwijl de omzet met 6,1 procent steeg naar 12,15 miljard dollar (11,04 miljard euro). Ziet het bedrijf het eerste kwartaal de cijfers ook weer stijgen? Meer deze week.

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

Bekijk hier ons achtergrondverhaal over betaalbare bruidsmode. Lees op FashionUnited.uk ook deel 2 van onze Engelstalige serie over de grootte en ontwikkeling van de bruidsmodeindustrie in China.

Verder op de kalender

Woensdag 18 tot en met donderdag 19 mei

De vakbeurs Denim Premiere Vision in Barcelona

Woensdag 18 mei

Vogue Online Shopping Night

Woensdag 18 mei

Opening Bellamy Gallery

Woensdag 18 mei

Opening eerste LaDress boutique

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei

Modaprima, Florence

Zaterdag 21 mei

Canal Catwalk over het IJ

Dit wordt het modenieuws