• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 25 - 2019

Dit wordt het modenieuws van week 25 - 2019

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 25. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 17 tot en met 23 juni

Tentoonstelling Street Dreams Kunsthal Rotterdam

Zaterdag opent de nieuwe tentoonstelling ‘Street Dreams - How hiphop took over fashion’ in de Kunsthal in Rotterdam. De tentoonstelling laat zien hoe hiphop invloed heeft (gehad) op mode en lifestyle. “‘Streetwear’ dicteert het tempo en de esthetiek van de mode-industrie en verandert de manier waarop deze industrie zich ontwikkelt,” aldus de Kunsthal op de website. FashionUnited is aanwezig tijdens een perspreview. Lees het verslag maandag.

Grand Seigneur

Maandag 17 juni wordt de Grand Seigneur uitgereikt. Deze keer mag modeontwerper ROnald van der Kemp de prijs in ontvangst nemen. De Grand Seigneur wordt uitgereikt aan personen, instellingen of ondernemingen in Nederland die meerdere jaren achtereen middels hun professie, specialiteit, visie of product hebben bijgedragen aan het modebeeld en het modebewust maken van het publiek in Nederland.

We Make M-ODE

Van 18 tot en met 21 juni vindt de tweede editie van We Make M-ODE plaats op het Marineterrein in Amsterdam. ‘We Make M-ODE’ van Stichting M-ODE zoomt dit keer met behulp van mode ontwerpers en ontwikkelaars in op mode en waterproblematiek. FashionUnited is de hele week aanwezig en doet verslag.

Lees hier alvast de eerste details over de tweede editie:

Trendseminar Els van Niekerk, Christine Boland en Lidewij Edelkoort

Onlangs spraken Els van Niekerk, Christine Boland en Lidewij Edelkoort tijdens een trendseminar in Amsterdam. Van Niekerk en Boland vertelden over de megatrends en consumententrends gekoppeld aan veranderende mindsets voor 2021. Lidewij Edelkoort, gaf vanuit het thema “BROWN AGE” haar visie over de toekomstige consumenten-, lifestyle-, fashion- & sporttrends voor winter 20/21. FashionUnited was aanwezig en noteerde verrassende trends.

Trendstop

Trendstop brengt weer een nieuw trendrapport uit. Lees het woensdag.

Verder op de kalender

Dinsdag 18 juni

Pakhuis de Zwijger x WeMakeThe.City Festival

Dinsdag 18 juni

Meesteropleiding Coupeur Open atelier

Woensdag 19 juni

Talk We Make M-ODE ''New Local Fashion-industry and Innovation

Woensdag 19 juni

Ready-To-Wear Making 3.0

Donderdag 20 juni

Museum De Lakenhal lanceert Nieuw Leids Laken

Donderdag 20 juni

Talk We Make M-ODE 'Social impact on the new local fashion industry'

Vrijdag 21 juni

Heineken Circular Clothing Challenge

De redactie van FashionUnited besteedt in mei en juni extra aandacht aan bruidsmode, mannenmode en de afstudeershows. Wat zou u graag lezen, of heeft u een tip of suggestie? We horen het graag via tip@fashionunited.com.

Dit wordt het modenieuws