• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Grand Seigneur 2019 naar Ronald van der Kemp

Grand Seigneur 2019 naar Ronald van der Kemp

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Ronald van der Kemp sleept na het Mode Stipendium nu ook de Grand Seigneur binnen. De Nederlandse ontwerper is de ontvanger van de mode-onderscheiding van dit jaar, zo meldt brancheorganisatie Modint in een persbericht.

“De Grand Seigneur-Jury is verheugd dat ontwerper Ronald van der Kemp zich de laatste jaren met zijn RDVK-label zo bijzonder positief onderscheidt,” aldus het persbericht. “Met zijn geheel eigen expressionistische stijl, met het grote respect dat hij heeft voor handwerk en het uiterst zorgvuldig gebruik van materialen plus zijn kritische houding tegenover een dolgedraaide mode-industrie neemt hij een unieke positie in. In Nederland, maar vooral internationaal wordt zijn herkenbare werk zeer gewaardeerd.”

“Met het toekennen van de Grand Seigneur bekroont de jury de veelzijdige carrière van Van der Kemp, die hij zo’n vijf jaar geleden een gewaagde maar geslaagde wending gaf met zijn radicale en fascinerende kijk op mode en ontwerpen.” De laatste Grand Seigneur is in 2016 toegekend aan Iris van Herpen. Sinds 1984 is de prijs 28 keer uitgereikt. Onder de ontvangers zijn onder andere Jan Jansen, Lidewij Edelkort, Viktor & Rolf, Jan Taminiau en G-Star. Op 17 juni zal Ronald van der Kemp de prijs in ontvangst nemen.

Ronald van der Kemp ontvanger Grand Seigneur 2019

Ronald van der Kemp werkte na zijn afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie bij onder andere Barneys, werd hij hoofdontwerper bij Guy Laroche en werkte hij bij Céline als rechterhand van Michael Kors. Van alle items die hij maakt, bestaat er maar één, onder andere omdat hij gebruik maakt van reststoffen.

De Grand Seigneur wordt uitgereikt aan personen, instellingen of ondernemingen in Nederland die meerdere jaren achtereen middels hun professie, specialiteit, visie of product hebben bijgedragen aan het modebeeld en het modebewust maken van het publiek in Nederland.

Beeld: via Modint, door Marijke Aerden

Grand Seigneur
Ronald van der Kemp