• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de finalisten van Lichting 2019

Dit zijn de finalisten van Lichting 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Het is weer tijd voor Lichting, de wedstrijd waar recent afgestudeerden van de Nederlandse modeacademies hun kunnen tonen in de strijd om de eer de beste alumni van het jaar te zijn. FashionUnited zet de finalisten op een rij.

Voor de KABK in Den Haag zullen Lina Lau en Vincent Wong meedingen naar de prijs. Van het MAFAD in Maastricht zullen Dana Lipka en Ashley Luypaers hun werk presenteren. Armia Yousefi en Sophie Wantia zijn geselecteerd namens de HKU in Utrecht. Bij de Willem de Kooning Academie in Rotterdam zijn Rosalie van Pinxteren en Manou van den Berg gekozen. Emma Tornsteinrud en Mika Perlmutter vertegenwoordigen de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Van ArtEZ in Arnhem zullen Nina Liburd en Dylan Westerweel hun werk presenteren tijdens de catwalkshow. Namens het AMFI zullen Iris van Wees en Juris Efneris meedoen.

Het concept van Lichting is simpel. Het functioneert als een debutantenbal van de Nederlandse mode industrie waar de 14 grootste talenten van de zeven Nederlandse modeacademies hun werk presenteren tijdens één modeshow. Met Lichting wordt veelbelovend talent een springplank geboden richting een levensvatbare carrière. Lichting is een initiatief van Amsterdam Fashion Week en HTNK fashion recruitment & consultancy en wordt gesteund door Meester Koetsier Foundation.

De Lichting 2019 show op Amsterdam Fashion Week vindt vrijdag 6 september plaats. FashionUnited zal verslag doen.

afgestudeerden
AFW
Amsterdam Fashion Week
HTNK Fashion recruitment &consultancy
LICHTING
Lichting 2019
Meester Koetsier Foundation