• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Eureka Shoes lanceert limited edition schoen met Edgar Davids

Mode

Eureka Shoes lanceert limited edition schoen met Edgar Davids

Door Tessa Guntlisbergen

13 dec. 2016

Het Portugese merk Eureka Shoes heeft de handen ineengeslagen met voetballer Edgar Davids voor een limited edition schoen. Het model, genaamd ‘The Ultra’, is online en in de pop-up store aan de Hobbemastraat in Amsterdam verkrijgbaar.

Samen met Eureka ontwierp Davids, die al enige tijd actief is in de modewereld, een ‘stoere en tegelijkertijd nette’ bergschoen voor dames en heren. Het model bevat vier veters in verschillende kleuren, die de Italiaanse voetbalclubs waarin Davids speelde, vertegenwoordigen. Zowel de dames- als herenversie van de schoen kost 169,90 euro.

De inspiratie voor de schoen haalde Davids uit zijn periode als profvoetballer in Italië. “The Ultra is geïnspireerd op de passie en grittiness van de Italiaanse voetbalfans, maar ook zeer zeker de stijl van de Italianen. Het is tijdens mijn carrière in Italië dat mijn interesse voor mode en het vakmanschap verder werd aangewakkerd”, verklaart Davids. “Eureka maakt alles vanuit passie en ambacht. Dit is dan ook de reden waarom ik met ze in zee ben gegaan. De kwaliteit en de krachtige uitstraling van mijn allereerste zelfontworpen schoen is precies wat ik voor ogen had en ben er dan ook trots op het eindresultaat.”

“Edgar heeft altijd al een eigen kijk gehad op mode die niet altijd conventioneel is. Dit sluit zeer goed aan op de merkwaarden van Eureka Shoes en wij hebben in hem een mooie partner gevonden voor de eerste samenwerking van ons merk in Nederland,” zegt Lyddia Roy, mede-eigenaar van Eureka Shoes Nederland, over de samenwerking met Davids.

Eureka Shoes is onderdeel van Alberto Sousa Limitada, een schoenenfabriek die al dertig jaar bestaat en voor veel high-end merken produceert. Alle collecties worden binnenshuis ontworpen en geproduceerd in de eigen fabriek. Momenteel heeft Eureka zo’n dertig winkels in verschillende Europese landen, waaronder Luxemburg en Duitsland.

Beeld: Eureka Shoes