Modehuis Oscar de la Renta zag Peter Copping onlangs vertrekken en zit sindsdien zonder creatief directeur. Er wordt echter achter de schermen al wel gepraat met een mogelijke opvolger: niemand minder dan Alber Elbaz. Dat meldt het Italiaanse MFFashion.

Volgens de Italiaanse krant is Elbaz benaderd door het modehuis, en zou hij de herfst-/wintercollectie 2017-2018 gaan ontwerpen. De collectie die op 12 september in New York wordt getoond is ontworpen door het interne designteam.

Het eerste contact tussen Alex Bodel, CEO van Oscar de la Renta, en Alber Elbaz zou in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden, met bemiddeling van Anna Wintour. Zij en Elbaz hebben een sterke band, daarnaast was Wintour goed bevriend met Oscar de la Renta, die in 2014 overleed.

Zowel Alber Elbaz als modehuis Oscar de la Renta hebben niet gereageerd op het nieuws. Het zou echter een mooie combinatie zijn; de glamoureuze ontwerpen van Elbaz zouden goed aansluiten bij het modehuis. De creatief directeur vertrok in oktober 2015 bij modehuis Lanvin, naar verluidt vanwege de onenigheden tussen eigenaar Shaw-Lan Wang, CEO Michèle Huiban en Elbaz.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN