• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2019

In Beeld: Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2019

Door Esmee Blaazer

15 aug. 2018

Mode |TERUGBLIK

Na New York, Londen, Milaan en Parijs was het de beurt aan Scandinavische modemetropool Kopenhagen. FashionUnited blikt terug op het modeshows van de lente/zomer 2019 editie van Copenhagen Fashion Week, waar gevestigde namen als Han Kjobenhavn, Rodebjer en Designers Remix acte de présence gaven. Drie highlights:

Duurzaam denimmerk Blanche

Blanche, het ‘eco-conscious’ denimlabel dat in augustus vorig jaar werd opgericht door Mette Fredin en Melissa Bech, opende het showprogramma op woensdag. Het in Kopenhagen gevestigde Blanche - dat Frans is voor wit - vervaardigd denim van biologische, GOTS-gecertificeerde stoffen of van productie-‘leftovers’. Het damesmodemerk brengt naast jeans ook ready-to-wear (kleding), ook van andere modematerialen dan spijkerstof. De collectie is typisch Scandicool - met een aantal streetstyle referenties en subtiele logo’s straps (bandjes). Blanche wordt momenteel verkocht door bijna 70 retailers in Europa. De meeste verkooppunten heeft het merk in Scandinavië, in zowel Nederland als België ligt de collectie bij twee retailers.

Foto’s: Blanche SS19 via Copenhagen Fashion Week

Rotate Birger Christensen

Rotate is het resultaat van een samenwerking tussen de high-end fashion store Birger Christensen en stylisten en influencers Jeanette Madsen Thora Valdimarsdottir. Tijdens Copenhagen Fashion Week werd ‘Collection 1’ gepresenteerd. Valdimarsdottir verscheen in een zwart-geel geruite jurk met jaren 80 pofmouw uit de collectie, Madsen een off-shoulder chiffon bloemenprint jurk. Deze twee ‘see-now-buy-now’ jurken zijn nu te koop bij de Birger Christensen store in Kopenhagen. Vanaf november is meer van de Rotate collectie - nu al te zien op Rotatebirgerchristensen.com - verkrijgbaar.

Foto’s: Jeanette Madsen en Thora Valdimarsdottir op de street style ‘catwalk’ in Rotate jurken op CPHFW dag 3. Credit: STYLEDUMONDE via Copenhagen Fashion Week.

By Malene Birger The Lush Lady

De eerste show van By Malene Birger met Mathilde Torp Mader aan het roer (op de CPHFW in februari toonde het modemerk alleen een korte film). ‘The Lush Lady’ is de eerste volledige collectie onder creatieve leiding van Torp Mader. We zien: kledingstukken met all-over ronde gaten en items volledig bekleed met pailletten. Lijnenspel-tekeningen gebaseerd op Ruben's vrouwen fungeren als print en op een aantal kledingstukken sieren aantrekkoorden ter decoratie. Het neutrale kleurenpalet wordt aangevuld door aardetinten (rood, oranje, geel).

Bij de aanstelling Torp Mader, die eerder werkte voor Mulberry, Marni en Sonia Rykiel, sprak By Malene Birger uit internationaal te willen uitbreiden. Op dat moment was het het Deense label middels distributie actief in 42 landen wereldwijd. In Nederland is het merk verkrijgbaar via retailers als Perfectly Basics, Van Tilburg en Rinsma.

Foto’s: By Malene Birger SS19 via Copenhagen Fashion Week

En als bonus: MUF10

Ontwerper Reza Etamadi van streetwearlabel MUF10 haalde met zijn Copenhagen Fashion Week show de internationale krantenkoppen. Hij stuurde een aantal gesluierde vrouwen en mannelijke modellen in politie-uniform de catwalk op als protest tegen het boerkaverbod in Denemarken dat sinds 1 augustus geldt.

Foto’s: MUF10 SS19 via Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week SS19 vond plaats van 7 tot en met 9 augustus. De volgende editie is van dinsdag 29 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019.

Homepage foto: Blance SS19 via Copenhagen Fashion Week