• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen winnen Europese Woolmark Prize

Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen winnen Europese Woolmark Prize

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Twee Nederlandse ontwerpers hebben de Woolmark Prize Europe binnengesleept. Jonathan Christopher won de prijs in de categorie mannenmode en Nanna van Blaaderen won in de categorie vrouwenmode. De collectiepresentaties vonden plaats in Antwerpen.

Met het winnen van de Europese Woolmark Prize krijgen de ontwerpers allebei een bedrag van 50.000 Australische dollar (33.700 euro) om hun collectie verder te ontwikkelen. Tevens is het een opstapje naar de wereldwijde finale. De winnaar van de Woolmark Prize wereldwijd krijgt nog eens 100.000 dollar extra en zijn collectie komt bij internationale retailers zoals Harvey Nichols, Joyce in China, Saks 5th Avenue, 10 Corso Como, David Jones en online via My Theresa en Matchesfashion.com.

Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen #netherlandswin #woolmarkprize #fashion @thewoolmarkcompany

A photo posted by Yasmine Esser (@yasmineesser) on

In april werd bekend dat Christopher en Van Blaaderen genomineerd waren. Christopher liet toen aan FashionUnited weten dat ‘de droom dichterbij was dan ooit’. Van Blaaderen vertelde in een interview aan FashionUnited dat het winnen van de Europese Woolmark Prize ‘een gouden kans’ was.

Lees hier meer over de Europese finale van de Woolmark Prize.

Jonathan Christopher
Nanna van Blaaderen
Woolmark