Kijken: de hoedjes (en mondkapjes!) van Prinsjesdag 2020

Prinsjesdag is dit jaar anders dan voorheen. Voor het eerst wordt de dag niet in de Ridderzaal georganiseerd, maar in de Grote Kerk, waar de met rood fluweel beklede stoeltjes veilig op 1,5 meter afstand van elkaar zijn geplaatst. De Gouden Koets blijft bovendien buiten beeld. Wel hetzelfde? De traditionele hoedjesparade. Dit jaar haalden Kamerleden weer de mooiste en opmerkelijkste exemplaren uit de kast. Ook gespot: een aantal bijzondere mondkapjes. Krijgen we naast een hoedjesparade dit jaar ook een mondkapjesdefilé? Bekijk het hieronder:

Dit artikel wordt aangevuld met de meest recente beelden.

13.30

De jurk van koningin Máxima

Koningin Máxima verschijnt bij de Grote Kerk in een gele jurk met volants van ontwerper Claes Iversen. Ze droeg de jurk in 2018 ook al eens, tijdens een bezoek aan Jordanië.

Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA)

12.45

Prinsjesdag-mondkapjes

Leden van de ChristenUnie zijn onderweg, met Prinsjesdag-mondkapje op. De mondkapjes werden speciaal voor Prinsjesdag ontworpen. Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) draagt er ook een.

VVD-kamerlid Martin Wörsdörfer draagt een mondkapje met een opdruk van stripfiguur Haagse Harry.

Tweede Kamerlid Hilde Palland Mulder (CDA)

De outfit van Hilde Palland Mulder is geïnspireerd door de architectuur van het Zwolse museum De Fundatie, en gemaakt door leerlingen van de plaatselijke vakopleiding Oost&. In haar haar draagt Palland Mulder een hoed gebaseerd op de gouden duif die op het dak van het museum staat. Palland Mulder is geboren en getogen in Kampen, in de regio Zwolle.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (SP)

De hoed van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman is een statement tegen de huurverhoging die afgelopen jaar werd doorgevoerd.

Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD)

Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet (GroenLinks)

Kathalijne Buitenweg en Laura Bromet, Tweede Kamerleden van GroenLinks

Bromet draagt een tweedehands hoed, zo vertelde ze vorige week op NPO Radio 1.

Fractievoorzitter Esther Ouwehand (PvdD) en Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA)

Pim Sedee, presentator bij De Telegraaf, spotte fractievoorzitter Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA) in karaktervolle hoeden.

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66)

Eerste Kamerlid Margreet de Boer (GroenLinks)

Margreet de Boer, Eerste Kamerlid bij GroenLinks, vraagt met haar mondkapje aandacht voor de ernst van de situatie in vluchtelingenkamp Moria.

Corrie van Brenk, fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer

Beeld: RVD

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN