Kijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koop

Opnieuw heeft de Japanse retailer Uniqlo vervolg gegeven aan de samenwerking met JW Anderson, het gelijknamige merk van de uit Noord-Ierland afkomstige ontwerper, Jonathan Anderson. De lente/zomercollectie 2019 is de derde ‘episode’ van Anderson voor de Japanse retailer, maar het is voor het eerst dat ook Nederlandse consumenten hun hand aan de collectie kunnen leggen, zo laat de Nederlandse Uniqlo woordvoerder aan FashionUnited weten. De nieuwe lijn is in ons land vanaf 5 maart verkrijgbaar bij de Uniqlo winkel en via de online shop.

“Samenwerken met Uniqlo is altijd leuk. Ik vind het heel interessant hoe twee merken met heel verschillende achtergronden samen kunnen komen om een interessante collectie te creëren,” zegt Anderson in het Uniqlo persbericht over de nieuwe lijn. “In de derde collectie van de samenwerking, stelde ik een zomergarderobe voor die tegelijkertijd relaxt en chic is; een veelzijdige en jonge collectie.”

De damescollectie bevat onder meer paisleyprint jurken en wikkelrokken met volant zoom en trenchcoats, uni en geruite exemplaren. Ook zijn er casual bomberjacks, relaxte T-shirts met schuine zoom, losvallende broeken en shorts met aantrekkoord en zomerse witte en lichtblauwe blouses. De mannenmodecollectie omvat ‘rugby shirts’ en windjacks met gekleurde strepen, en hoodies en T-shirts met marinestreep. Een clean halflang zomerjack laat zich volgens het persbericht het beste combineren met casual drawstring broeken en shorts. De jaren 90 vissershoed is terug als accessoire.

Kijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koopKijken: Derde JW Anderson x Uniqlo collectie; voor het eerst in Nederland te koop

JW Anderson maakte eerder ‘succesvolle’ samenwerkingscollecties voor herfst/winter 2017 en lente/zomer 2018.

Foto’s: Uniqlo JW Anderson SS19. Credit: Uniqlo

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN