• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kinderafdeling Hema wordt genderneutraal

Kinderafdeling Hema wordt genderneutraal

Door Caitlyn Terra

20 sep 2017

Mode

De aanduidingen ‘jongen’ en ‘meisje’ verdwijnen bij Hema van de labels, zo meldt een woordvoerder. Vanaf eind dit jaar wordt de kinderkleding van de winkelketen genderneutraal.

De winkel kreeg steeds meer verzoeken voor stoerdere meisjeskleding, aldus inkoopdirecteur Trevor Perren tegen de Volkskrant. Daarom zal meer variatie in de collecties aangebracht worden, maar kunnen klanten nog altijd terecht bij de keten voor de roze jurkjes, aldus de Volkskrant. “Hema wil graag kinderen in staat stellen te zijn wie ze willen zijn,” aldus een woordvoerder aan FashionUnited. “Daarom zullen we met ingang van onze wintercollectie de labels en verpakkingen niet meer jongens/meisjes noemen maar kind. In de zomercollectie van 2018 moet dit helemaal doorgevoerd zijn.” Inmiddels zijn in 300 van de 700 Hema filialen de meisjes- en jongens afdelingen samengevoegd onder de naam ‘kids’, zo meldt de Volkskrant.

Enkele jaren geleden deed al een meisje een oproep aan de winkelketen. Ze was het zat om ondergoed te dragen met roze hartjes erop en schreef een bericht op Facebook aan Hema. Ze wilde graag stoerder ondergoed voor meisjes.

Eerder deze maand werd een dergelijke stap ook al in Groot-Brittannië gezien. Warenhuis John Lewis haalde de jongens- en meisjes etiketten van de producten af. Ook bij het Britse warenhuis zijn de afdelingen voor jongens en meisjes samengevoegd.

Update: Hema heeft een statement gepubliceerd over de beslissing om de kinderafdeling gender neutraal te maken. "Hema wil graag kinderen in staat stellen te zijn wie ze willen zijn. Van stoere meisjes, lieve jongens, echte prinsessen en astronauten in de dop. In de afgelopen twee jaar hebben wij van onze klanten veel verzoeken gekregen om onze kindercollectie zo te maken dat jongens- en meisjeskleding meer uitwisselbaar is. Hema is er voor iedereen en daarom hebben we dat onderzocht. Het resultaat is dat we een deel van de labels van onze kinderkleding hebben aangepast. De labels zullen voortaan aangeven dat het om kinderkleding gaat en niet meer of het voor een jongen of een meisje is. Klanten kunnen op die manier zelf bepalen of zij een bepaald kledingstuk bij hun kind vinden passen. De labels zullen in een deel van de aankomende wintercollectie te vinden zijn en we gaan dat uitbreiden in toekomstige collecties."

Beeld: Hema Facebook

Genderneutraal
HEMA
Kindermode