• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lena the fashion library is online

Lena the fashion library is online

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Mode

Items lenen bij kledingbibliotheek Lena kan vanaf deze week ook online. Een selecte groep heeft als eerste toegang vanwege hun support bij een Kickstarter-actie. Anderen kunnen binnenkort gaan lenen bij de bibliotheek.

Het idee voor een online versie van de bibliotheek was volgens het bedrijf de afstand die veel mensen te groot vonden. Zo is ook te lezen op de pagina van de Kickstarter-campagne. “Daarom wilde we een totaal nieuwe website maken met deze nieuwe service van een netwerk aan locaties waardoor de leners meer vrijheid hebben. Dit leidde tot Lena online en de ‘swap.points’.”

Op dit moment zijn er vijf ‘swap.points’ in Amsterdam, één in Utrecht en één in Eindhoven, waar items gebracht of geleend kunnen worden. Ook kan de gebruiker kiezen om een kledingstuk naar hun huis te laten sturen.

Het lenen bij Lena the fashion library werkt met een systeem op basis van punten. Elk kledingstuk heeft een bepaald aantal punten. De gebruiker sluit dan ook een abonnement af met een hoeveelheid punten per kwartaal of een strippenkaart.

Het bedrijf won in 2015 de prijs voor beste start-up.

Beeld: Kickstarter Lena Online

lena the fashion library