• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Maison Margiela, Balenciaga, Pyer Moss niet op voorlopige couturekalender januari

Maison Margiela, Balenciaga, Pyer Moss niet op voorlopige couturekalender januari

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: Balenciaga haute couture, herfst-winter 2021-2022

De Fédération de la Haute Couture et de la Mode heeft de voorlopige kalender voor de coutureweek van januari gepubliceerd. Opvallend: de namen Maison Margiela, Balenciaga en Pyer Moss ontbreken.

Tijdens de coutureweek, die loopt van 24 tot en met 27 januari, presenteren merken als Chanel, Schiaparelli, Valentino, Viktor en Rolf en Christian Dior hun nieuwe couturecollecties. Tijdens de laatste coutureweek in juli waren Balenciaga, Pyer Moss en Maison Margiela er nog bij. Balenciaga presenteerde toen de eerste couturecollectie van het merk sinds 1968, Pyer Moss de eerste couturecollectie ooit. Beide shows gingen nog wekenlang over de tong. Van Maison Margiela ging de modefilm ‘A Folk Horror Tale’ in première, waarin de Artisanal-collectie van het label werd getoond.

Nu stralen alle drie de merken in afwezigheid. De vraag is of ze afwezig blijven, of dat hun namen alsnog verschijnen op de definitieve versie van de couturekalender die in de eerste week van januari wordt gepubliceerd.

Terugkomers en nieuwkomers

Verder op de planning: de presentatie van Valentino, dat na een uitstapje naar Venetië terugkeert op de Parijse kalender. Ook de shows van Giambattista Valli en Ralph Rucci, die vorig seizoen oversloegen, staan weer op de agenda. Een geanticipeerde show is die van Jean Paul Gaultier. Het modemerk nodigde de Belgische ontwerper Glenn Martens uit om een couturecollectie voor het huis te ontwikkelen. De prijswinnende ontwerper is onder meer bekend van zijn rauwe en conceptuele designs voor Diesel en Y/Project.

Balenciaga
Haute Couture
Maison Margiela
Paris Haute Couture Week
Pyer Moss
SS21