• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mango geeft vervolg aan Ramadan-collectie

Mango geeft vervolg aan Ramadan-collectie

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Spaanse modeketen Mango komt dit jaar opnieuw met een Ramadan-collectie.

De lijn, onderdeel van Mango's Special Collections, bestaat uit casual kledingstukken zoals kaftans, leggings, tunieken en oversized blouses, maar ook uit feestelijke items waaronder maxi-jurken en midi-rokken. Stoffen met satijnachtige glans en gelamineerde materialen spelen een belangrijke rol, evenals lurex-details.

Mango zegt in het persbericht dat het bedienen van andere markten, waaronder de Arabische, deel uitmaakt van het DNA van het bedrijf. In de reguliere collectie van de Spaanse retailer zijn al meer dan tien jaar kledingstukken te vinden die voldoen aan de kledingvoorschrften van moslima's. Vorig jaar lanceerde Mango de eerste speciale Ramadan-collectie.

De vraag naar en het aanbod in modieuze moslimmode is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Luxemerken en retailketens die net als Mango inspelen op de kledingvoorschriften van moslims zijn onder andere DKNY, D&G, Uniqlo en Marks & Spencer.

De nieuwe Ramadan-collectie van Mango is verkrijgbaar vanaf 30 mei. 6 juni begint de Ramadan. Verkoopprijzen zijn niet bekendgemaakt.

Mango heeft meer dan 2200 winkels in 109 landen wereldwijd. Mango sloot boekjaar 2014 af met een omzet van 2,02 miljard euro, een stijging van 9,3 procent. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 223 miljoen euro. Jaarcijfers van 2015 zijn nog niet gepubliceerd.

Foto: Mango


Mango
moslimmode
Ramadan