• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mart Visser viert 25 jaar in het vak met Couture Essentials

Mart Visser viert 25 jaar in het vak met Couture Essentials

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Couturier Mart Visser zit dit jaar 25 in het vak. Om dat te vieren presenteert hij nu de Couture Essentials, een speciale collectie van couture items ‘die niet in een garderobe mogen ontbreken’.

De Couture Essentials collectie bestaat uit ‘de ultieme kledingstukken voor vrouwen die altijd goed staan’. De nieuwe lijn is een selectie van favoriete ontwerpen uit het archief van Visser, die dit jaar nieuw leven worden ingeblazen.

De nieuwe lijn focust op de ‘perfecte pasvorm’ en heeft een ‘ambachtelijk karakter’. De nieuwe lijn wordt regelmatig aangevuld met nieuwe selecties, die passen binnen een bepaald thema. “Denk aan The Leather Essentials met de perfecte suéde broek, The Colour Essentials of The Black Essentials met de ideale little black dress. Maar ook een prachtige night blue dress of de ultieme smoking,” stelt de couturier in een persbericht.

De Couture Essentials worden gepresenteerd via de website van Mart Visser. Vrouwelijke klanten kunnen de items bekijken en bestellen. Daarna volgt een afspraak in de salon in Amsterdam, waarna de items op maat worden gemaakt. Het ambachtelijk vervaardigen van een couture stuk neemt vier tot zes weken in beslag, met minimaal twee afspraken om door te passen.

Mart Visser werkte tijdens zijn opleiding aan de Modeacademie Montaigne als assistent bij Frans Molenaar. In 1992 lanceerde hij zijn eigen eigen couture label en wist hij al snel prominente Nederlandse vrouwen te kleden. In 1995 opende Mart in de hoofdstad aan de Beethovenstraat zijn eerste couture salon. In 2001 verhuisde de salon naar de Paulus Potterstraat, tegenover het Van Gogh Museum. Sinds 2016 wordt zijn confectielijn met succes verkocht via zijn website. Ook is de kleding bij Promiss winkels verkrijgbaar. Naast Haute Couture en confectie ontwerpt Mart Visser bedrijfskleding voor het Concertgebouw in Amsterdam, Holland Casino, KLM en Rijkswaterstaat.

Beeld: Mart Visser

Mart Visser