• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modeontwerper Emily Hermans presenteert wintercollectie op Dutch Design Week 2018

Modeontwerper Emily Hermans presenteert wintercollectie op Dutch Design Week 2018

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De Eindhovense modeontwerper Emily Hermans zal haar wintercollectie 2018, ‘Timescape’ genaamd, presenteren op de aankomende Dutch Design Week. Dit maakt de ontwerper in een persbericht bekend. De collectie zal tijdens een doorlopende expositie in de MLY Store van 20 oktober tot en met 28 oktober te zien zijn. De expositie is een co-productie met (portret)fotograaf en Zilveren Camera winnaar Mike Roelofs.

Hermans doelt volgens het persbericht met de titel ‘Timescape’ op ‘de visuele tijdreis die ze met haar nieuwe collectie heeft willen neerzetten’. “Ik heb silhouetten uit verschillende stijlperioden gebruikt en allerlei nostalgische details in de collectie verwerkt. Bijvoorbeeld knopen die afkomstig zijn van een dame die in de jaren twintig tot veertig van de vorige eeuw in Parijs heeft gewerkt”, aldus Hermans in het persbericht.

Voor de fotografie van de collectie trokken Hermans en Roelofs samen naar Loch Lomond in Schotland. Behalve foto’s maakte Roelofs ook bewegende beelden van de collectie en het Schotse landschap. Daarvoor maakte hij onder meer gebruik van een drone. Ook deze beelden zijn te zien tijdens de DDW-expositie in de MLY Store.

Net als vorig jaar organiseert Emily Hermans tijdens de Dutch Design Week dagelijks een ‘No Waste Workshop’ in de MLY Store. Door middel van de workshops wil zij aandacht vragen voor kledingverspilling, volgens Hermans een belangrijk thema in de modebranche.

Beeld:MLY

Dutch Design Week
Dutch Design Week 2018
Emily Hermans
Mike Roelofs
MLY