• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nederlanders in top 3 snelste online shoppers van Europa

Nederlanders in top 3 snelste online shoppers van Europa

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De gemiddelde Europeaan doet er 5 dagen, 14 uur en 7 minuten over om een online aankoop te doen. Dit blijkt uit onderzoek van ShopALike naar de tijdsduur tussen de eerste klik op een item en het werkelijk bestellen. Nederland staat in de top 3 van de snelste shoppers van Europa.

Nederland bevindt zich achter Finland en Oostenrijk. De Finnen bestellen gemiddeld binnen 3 dagen, 13 uur en 12 minuten een item, de Oostenrijkers doen hier 3 dagen, 13 en 39 minuten over. In Nederland is de tijdsduur tussen de eerste klik en het bestellen 4 dagen, 2 uur en 26 minuten, aldus ShopALike.nl.

Nederlanders maken online snel een keuze voor kleding en schoenen zo blijkt uit het onderzoek. Binnen 5 uur en 47 minuten wordt een kledingitem aangeschaft en binnen 7 uur en 50 minuten schoenen.

ShopALike verzamelde de gegevens voor het onderzoek tussen 1 december 2017 en 30 november 2018 in de landen Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Polen, Slowakije, Spanje en Zweden.

E-commerce
Etail
nederlanders
Online Shoppen
Shopalike