• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nike start met abonnement voor kinderschoenen: Nike Adventure Club

Nike start met abonnement voor kinderschoenen: Nike Adventure Club

Door Caitlyn Terra

13 aug. 2019

Mode

Nike speelt in op de trend van abonnementen en verhuurservices met de nieuwste lancering. Nike Adventure Club is een abonnementsservice voor kinderschoenen die niet alleen de kinderen maar ook de ouders ontzorgt. Dankzij de service kunnen kinderen met regelmaat nieuwe schoenen van Nike en Converse kiezen terwijl hun smaak en hun schoenmaat ontwikkelt, zo meldt het merk in het persbericht.

“Als het gaat om schoenen, vragen we ons altijd af ‘Wat willen kinderen’?”, aldus Dominique Shortell, directeur product ervaring voor Nike Adventure Club in het persbericht. “Maar een even belangrijke vraag is ‘Welke ervaring bieden we de ouders?’ We willen het shoppen naar schoenen zo makkelijk mogelijk maken voor ze.” General manager van Nike Adventure Club, Dave Cobban, vult aan in het persbericht: “We zien Nike Adventure Club als iets dat een unieke plek heeft binnen Nike, niet als ‘de eerste sneaker club voor kinderen’. Het geeft kinderen veel opties terwijl het een frictiepunt voor ouders weg die voor hun kinderen winkelen.

Nike Adventure Club richt zich op kinderen van twee tot en met tien jaar. Er zijn drie abonnements opties, van vier paar per jaar naar 12 paar per jaar. Voor vier paar schoenen per jaar begint het abonnement tegen een prijs van 20 dollar per maand (18 euro). Je kunt het abonnement op elk moment up- en downgraden of pauzeren. Meer dan 100 sneakermodellen zitten in het assortiment. Wanneer een kind klaar is met een schoen, wordt het teruggestuurd naar Nike zodat het gedoneerd of gerecycled kan worden.

Als extra worden leden van de Nike Adventure Club ook exclusieve ‘adventure guides’ geboden in samenwerking met KaBoom, een Amerikaanse non profit. De gidsen zijn gevuld met buitenspellen en activiteiten die kinderen samen kunnen doen met hun ouders. Op deze manier wil het de leden aanmoedigen om een actieve en gezonde levensstijl te leiden.

Beeld: Nike press website

Abonnement
NIKE
nike adventure club