• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Rana Plaza - 5 jaar later

Rana Plaza - 5 jaar later

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |INTERACTIEVE TIJDLIJN

Voor de vijfde keer zullen mensen de Rana Plaza-ramp herdenken, een industriële ramp waarbij 1138 arbeiders om het leven kwamen. In 2013 stort de Rana Plaza-fabriek in Savar, vlakbij Dhaka in Bangladesh in. 29 merken lieten ten tijde van de ramp kleding produceren in de fabriek. De vele doden (en 2500 gewonden) hadden voorkomen kunnen worden als alle arbeiders mochten evacueren, zoals de overige werknemers in het pand.

Vijf jaar later: De Rana Plaza-ramp

Om te zien welk effect de ramp heeft gehad, op de mode industrie en op Bangladesh, heeft FashionUnited een interactieve tijdlijn opgezet, van de dodelijke dag in April 2013 tot de meest recente ontwikkelingen. Op dit moment zoekt de Alliance for Bangladesh Worker Safety naar een lokale opvolger en het Bangladesh Accord on Fire and Building Safety is net overgegaan op de nieuwste vorm. Ondanks de vele initiatieven zijn er nog incidenten voorgekomen, zoals vorig jaar de explosie in een fabriek waarbij dertien doden en vijftig gewonden zijn gevallen.

Gebruik de pijlen om door de verschillende op datum georganiseerde punten te gaan of klik op een moment (in de grijze balk) om meer te weten te komen.

Auteur tijdlijn ontwikkelingen 2013 - 2016: Anne Buis

Auteur tijdlijn ontwikkelingen 2016 - 2017: Simone Preuss. Vertaling en bewerking: Caitlyn Terra

Auteur tijdlijn 2017 - 2018: Caitlyn Terra

Beeld: Zakir Hossain Chowdhury / Anadolu Agency

Bangladesh
MULTIMEDIA
Rana Plaza